AUSTRIJANCI NAVALILI NA TESTIRANJA U ŠIBENIKU: / Pa tko tu održava fizički razmak? 'Situacija pomalo izgleda kaotično'

Image
Foto: M.G./ŠibenikIN

Neuobičajeno velika gužva za testiranje na koronavirus u Šibeniku: 'Većinom su danas na testiranju državljani Austrije budući da je ta zemlja stavila Hrvatsku na crvenu listu,

19.8.2020.
15:31
M.G./ŠibenikIN
VOYO logo

Danas je u Šibeniku pred šatorom za uzimanje uzoraka za testiranje na koronavirus neuobičajeno velika gužva. ŠibenikIN doznaje od ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diane Dulibić, da je većinom riječ o stranim državljanima koji se u svoje zemlje moraju vratiti s negativnim nalazom na koronavirus.

"Većinom su danas na testiranju državljani Austrije budući da je ta zemlja stavila Hrvatsku na crvenu listu, ali dosta je i Talijana koji također rade testovi. Oni to plaćaju 850 kuna, a svi su naručeni ranije. Iako situacija pred šatorom izgleda pomalo kaotično, reda ima. Uz strane državljane, danas su još tamo i ljudi sa simptomima i svi ostali koji iz epidemioloških razloga moraju na testiranje, a prozivaju ih naše djelatnice tako da je red uspostavljen", pojasnila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVA HRVATSKA ŽUPANIJA IMA NAJVEĆI BROJ NOVOZARAŽENIH: /

14 pacijenata je u bolnici, a na respiratoru je jedna osoba

Image
OVA HRVATSKA ŽUPANIJA IMA NAJVEĆI BROJ NOVOZARAŽENIH: /

14 pacijenata je u bolnici, a na respiratoru je jedna osoba

Malo tko održava razmak

Svi koji su se danas došli testirati nisu održavali propisanu mjeru održavanja fizičke distance i bili su preblizu jedno drugome, piše ŠibenikIN. Dulibić kaže da veće gužve na parkingu pred šibenskom bolnicom očekuju još ovaj tjedan, nakon čega bi, približavanjem turističke sezone kraju, trebalo biti mirnije.

"U pripremama smo za jesen kada bismo trebali imati bolje uvjete za uzorkovanje. Vjerojatno će isto biti sistem kontejnera i šatora, možda uvedemo i sistem drive-ina. Pratimo razvoj situacije i djelovat ćemo kako se ona bude razvijala da nas jesen ne dočeka nespremne", zaključuje Dulibić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo