prelazili u druge trake, brzo vozili... / Audi, BMW, Lamborghini. Policija zaustavila i kaznila sudionike OneLife Rallya. Naplatili im više od 4000 eura kazni

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Rekorder je Ferrarijem vozio čak 93 km/h više od najveće dopuštene brzine, objavila je policija

29.6.2023.
17:37
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Sudionike OneLife Rallya zaustavila policija nakon okupljanja pa utvrdila nekoliko prekršaja. Kažu da su neki zatečeni za vrijeme počinjenja prekršaja, a drugi dok su upravljali vozilima, ali protivno propisima.

"Za vrijeme provođenja nadzora na području Policijske uprave zagrebačke zaustavljeno je osam vozila kojima su upravljali strani državljani te je nad njima obavljena kontrola vozila i vozača. Kod četiri vozača nakon obavljene kontrole, naplaćene su novčane kazne u visini od 30, 60 i dvije po 130 eura", kazali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da je na autocesti kod Naplatne postaje Nova Gradiška zaustavljen osobni automobil marke BMW slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji vozač. Utvrđeno je prekoračenje brzine za 32 km/h te mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 130 eura.

Image
Doznajemo /

Uhićen organizator OneLife Rallyja. Riječ je o 38-godišnjaku, dobio 2570 eura kazne

Image
Doznajemo /

Uhićen organizator OneLife Rallyja. Riječ je o 38-godišnjaku, dobio 2570 eura kazne

"Deset minuta kasnije, na istoj naplatnoj postaji zatečeni su osobni automobil marke BMW rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač, Audi rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji vozač, Lamborghini rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji vozač. Sva trojica vozača upravljala su svojim vozilima uz prekoračenje brzine za 81 km/h i nepropisano korištenje lijeve prometne trake na autocesti. Za svu trojicu vozača naplaćene su novčane kazne u visini od 920 eura", objavila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, na naplatnoj postaji Lužani između 13.20 i 14.20 sati, zaustavljen je Mercedes ukrajinskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 km/h naplaćena mu je novčana kazna u visini od 130 eura.

"Zaustavljen je i Lamborghini švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 km/h i nepropisno korištenje lijeve prometne trake na autocesti, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura. Nadalje, zaustavljen je Audi švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak uz prekoračenje brzine za 53 km/h, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 440 eura", govori policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oko 16 sati, na autocesti A3 na Graničnom prijelazu Bajakovo, zaustavljen je Ferrari švicarskih nacionalnih oznaka, njime je upravljao 23-godišnji vozač koji je prekoračio brzinu kretanja za čak 93 km/h te nepropisano koristio lijevu prometnu traku na autocesti, naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 613 eura", dodali su.

Zaključuju kako su tijekom pojačanog policijskog postupanja naplaćene novčane kazne u iznosu većem od 4 500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Šebalj za RTL Danas: 'To nije rally. Danas su prošli pored mene s preko 200 km/h, zaustavili su samo trojicu'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo