Atentator na papu traži politički azil u Hrvatskoj!

Mehmet Ali Agca, koji je pokušao ubiti Ivana Pavla II., pisao bi novu Bibliju i ispravio pogreške.

24.1.2010.
15:06
VOYO logo

"Ako mi Hrvatska da politički azil, rado bih došao živjeti u Hrvatsku. Hrvatska je katolička zemlja, a ja sam katolik, Isus Krist, Božji poslanik, a ne Božji Sin, kako piše u Bibliji kakvu poznajemo. Spremam se napisati novu Bibliju i ispraviti pogreške, a volio bih to učiniti u katoličkoj Hrvatskoj jer su mi Italija i Španjolska odbile dati azil", poručio je preko odvjetničkog tima za Večernji list Turčin Mehmet Ali Agca.

Turčinu koji je 13. svibnja 1981. pokušao ubiti Ivana Pavla II. u te dvije zemlje poručili su da ga smatraju teroristom, zbog čega mu, po ustavu tih zemalja, ne mogu pružiti politički azil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52-godišnjak koji je nedavno nakon 30 godina izašao iz zatvora još skriva istinu o naručiteljima atentata. A nered u njegovoj glavi danas je veći nego ikad prije.

Tri milijuna dolara za intervju

Vojni liječnički konzilij ustvrdio je da je Agca neuračunljiv, no njegov odvjetnički tim to demantirao i istog trena ponudio londonskom Timesu da za tri milijuna dolara otkupi sva prava na Mehmetovu biografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izašao iz zatvora, papinom atentatoru život kroji njegov odvjetnički tim koji čine Gokay Gultekin, Melahat Uzunoglu, Yimaz Abosuglu i Haci Ali Ozhan. Oni medijima prenose i svote koje Mehmet traži za intervjue. Za neke je traži i po tri milijuna dolara.

Prije 30 godina, za suđenja, bio je izjavio da je Sin Božji, a tu bizarnu retoriku nastavlja i danas. Zgranutoj javnosti najavljuje pak i – svoje krštenje na Trgu svetog Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će se uskoro sresti s Orlandom, duhovnim sinom Ivana Pavla II., kojemu će napokon otkriti sudbinu Emanuele, duhovne kćeri Ivana Pavla II. koja je nestala dvije godine nakon atentata. Obećao je, objaviti imena njezinih otmičara i pomoći joj da se vrati u život.

List Hourijat piše da se Mehmet u pismu turskim obavještajcima hvali da mu Vatikan nudi 50 milijuna dolara da se obrati na katoličanstvo, Niti jednom riječju ne spominje atentat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga, zaključuje list a prenosi Večernji, motivi i organizatori atentata koji se dogodio prije 30 godina nikad neće biti otkriveni.

Talijanski parlamentarni odbor prije četiri godine zaključio je da je atentat na Ivana Pavla II. naručila ruska tajna vojna služba Gru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001180219006

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo