Izgubio je spor / Asanović uvezao auto na braniteljsku povlasticu pa tužio sina poginulog branitelja od kojeg ju je kupio

Image

Tužio je Lovru Škopljanca od kojeg je 2005. godine za 1.200 eura kupio povlasticu kako bi bez plaćanja carine i poreza uvezao u Hrvatsku luksuzni terenac VW Touareg. Asanović je tražio da mu plati 186.398,93 plus kamate

26.2.2016.
10:17
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometaš i trenutni tehnički direktor slovačkog prvoligaša DAC-a iz Dunajske Strede Aljoša Asanović je na splitskom Općinskom sudu izgubio spor protiv Lovre Škopljanca kojeg je tužio za iznos od 186.398,93 kune s kamatama, piše Večernji list

Riječ je o carini za automobil VW Touareg koju su Asanović i Škopljanac trebali zajedno platiti u iznosu od 351.146,07 kuna. Asanović je platio cijeli iznos pa je sudskim putem tražio da Škopljanac plati svoju polovicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Škopljanac je na sudu rekao kako je njegova jedina veza s tim automobilom ta što je Asanoviću za 1200 eura prodao braniteljsku povlasticu za uvoz autobomila vez carine, na što je imao pravo kao dijete poginulog branitelja.

"Nikada nisam to vozilo posjedovao, koristio ni registrirao niti me itko ikada vidio da njime upravljam. U to vrijeme živio sam u neimaštini i bio primoran prodati povlasticu za uvoz automobila", rekao je Školjanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VW Tuareg je uvezen 19. siječnja 2005., a Škopljanac je već sljedećeg dana ovlastio Asanovića da umjesto njega vozi automobil i obavlja poslove vezane uz auto. 

Tri godine kasnije, inspekcijskim nadzorom Odjela za nadzor Carinarnice u Splitu je utvrđeno da je Asanović platio, uvezao te da  koristi ovaj autimobil, a da ga je Škopljanac samo formalno uvezao. U siječnju 2008. godine je doneseno rješenje kojim ojim se obojica obvezuju solidarno platiti 351.146,07 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škopljanac tvrdi da mu je Asanović rekao kako će on podmiriti sve troškove jer je automobil njegov i jer su imali usmeni dogovor, što su potvrdili i svjedoci. Asanović nije želio svjedočiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo