Što uopće znači 10. travnja? Vesna Parun je tada rođena!

Slatinski Drenovac u Općini Čačinci je selo sa 73 stanovnika, bez dućana, koje se opskrbljuje pokretnom trgovinom, s tipično bijednim požeško-slavonskim uvjetima za život.

23.12.2013.
13:24
VOYO logo

Radi se o ploči s nazivom ulice "10. travnja", koji je Vlada nakon 16 godina odlučila promijeniti budući da slavi dan uspona ustaša na vlast u Hrvatskoj 1941. godine. No, HDZ, kao i u slučaju brojnih ustašoidnih pojava u Hrvatskoj, a protivno svakoj logici, tvrdi da to ne mora nužno biti oda suradnji s nacističkim režimom.

"Što uopće znači 10. travnja? Zašto bi on asocirao na datum osnutka NDH? Pa gradonačelnik Orahovice rođen je tada, Vesna Parun rođena je tada, a neki kažu i Milan Đukić", izjavio je načelnik općine Mirko Mališ (HDZ), prenosi Glas Slavonije. Kaže da mu nije jasno kako se sad treba zvati ta ulica ili jednostavno treba biti bezimena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mališ je prigovorio i da nitko ne zna što se zbilo "21. novembra", što je inače bilo ime te iste ulice prije 1997. godine. Značio je dan ustanka protiv fašista u tom selu. Inače, ono je u vrijeme jugoslavenskog mraka imalo šumariju, školu, ambulantu, poštu, destileriju octa, a danas nema ništa od navedenog. Ulica se zvala i Industrijska ulica.

http://www.glas-slavonije.hr/220674/4/Nacelnik-Malis-Vrate-li-naziv-21-novembra-trebat-ce-sluzbeni-prevoditelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo