SERIJAL 'STRANAC U HRVATSKOJ' /

Argentinac je zbog ljubavi došao u hrvatski glavni grad: 'Zagreb je jako zagonetan. Sviđaju mi se parkovi'

Simpatičnog južnoameričkog umjetnika upoznajte u novom nastavku serijala 'Stranac u Hrvatskoj'

12.3.2022.
8:15
VOYO logo

Nikada prije nego što se doselio, nije posjetio Hrvatsku, ali Argentinac iz naše priče prije 4 mjeseca iz golemog je Buenos Airesa stigao u Zagreb - jer baš je ovdje odlučio živjeti. Ignacio Rivas tu nastavlja stvarati svoje kolaže - i to iz materijala prikupljenih na zagrebačkim buvljacima, a njegova izložba već krasi zidove jednog šarmantnog zagrebačkog kafića. Simpatičnog južnoameričkog umjetnika upoznajte u novom nastavku serijala "Stranac u Hrvatskoj."

Betonsku džunglu golemog Buenos Airesa koji ima 15 milijuna stanovnika, Argentinac Ignacio Rivas zamijenio je parkovima tek milijunskog Zagreba.

''Moja cura želi dobiti državljanstvo jer ima hrvatske korijene, pa smo u tome vidjeli lijepu priliku. Zagreb je jako zagonetan. Sviđaju mi se parkovi. Volim parkove i sigurnost. Ovo je jako sigurna zemlja, to je za mene ludo'', kazao je Rivas.

Životu ovdje, kaže, brzo se prilagođava - nedostaje mu ipak toplije vrijeme.

''Hrvatska je u nekim je stvarima jako slična Argentini, ali vrijeme je drukčije, jezik, i ljudi ovdje jako puno puše'', komentirao je Rivas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stranac u hrvatskoj /

Australac danas vodi Institut Ruđer Bošković, kaže: 'Volite crni humor kao i mi u Australiji. Doduše, vi nešto crnji...'

Image
stranac u hrvatskoj /

Australac danas vodi Institut Ruđer Bošković, kaže: 'Volite crni humor kao i mi u Australiji. Doduše, vi nešto crnji...'

Tu planira ostati i nada se da će i Hrvate zaintrigrirati svojom umjetnošću. Zato obožava zagrebačke buvljake gdje prikuplja materijale za svoje kolaže.

''Izrađujem analogne kolaže sa škarama i radim najviše s vintage knjigama s lijepim ilustracijama i onda to izrežem i radim kolaž. Jako je zabavno. Moj je rad najčešće inspiriran prirodom, cvijećem, životinjama'', tvrdi Rivas.

Djela je već izlagao u rodnoj Argentini, kao i u SAD-u, Španjolskoj i Italiji, a sada njegova izložba krasi zidove jednog zagrebačkog kafića.

''Prekrasno se uklopilo u prostor, Ignacio je napravio sjajan posao kako se bavi tehnikom kolaža uspio je napraviti jedan veliki kolaž u našem prostoru. Veseli nas i strane umjetnike i domaće prezentirati zagrebačkoj javnosti'', izjavio je Ivica Ivčević, vlasnik zagrebačkog kafića.

A veseli to i posjetitelje - nekima od njih njegovi su radovi zapeli za oko.

''Mislim da je super da se predstavljaju mladi autori, strani autori koje nemamo toliko priliku vidjeti u nekim galerijskim prostorima i nekim drugim kontekstima, tako da je super kad uz kavu možeš upoznati neke nove autore. Jednu sam sliku već pikirala za svoj dnevni'', kazala je Karla Leko iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba traje do kraja mjeseca - za sve one koji žele vidjeti - kako to stvaraju - stranci u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo