ŽIVOT PRIČA BAJKE /

Argentinac hrvatskih korijena traži izgubljenu rodbinu: 'Ženim se u Hrvatskoj, dođite na svadbu'

Image
Foto: Facebook/Svetište Predragocjene Krvi Kristove

Njegova baka je pokojna Julija Gašparića koja je 1903. rođena u Sigecu, a 40-ih godina prošlog stoljeća sa suprugom Estebanom odselila se u Argentinu

18.9.2024.
11:36
Facebook/Svetište Predragocjene Krvi Kristove
VOYO logo

Argentinac hrvatskih korijena Fernando Mezei izreći će sudbonosno 'da' iduće subote, a za veliki dan odabrao je ludbrešku Župu Presvetog Trojstva.

I to ne slučajno jer je njegovo obiteljsko stablo duboko ukorijenjeno u Sigecu Ludbreškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova baka je pokojna Julija Gašparića koja je 1903. rođena u Sigecu, a 40-ih godina prošlog stoljeća sa suprugom Estebanom odselila se u Argentinu.

Fernando sada želi upoznati svoje rođake po pokojnoj baki te ih poziva na svoje vjenčanje. Objavilo je to Svetište Predragocjene Krvi Kristove, uz napomenu svojim vjernicima. "Ako imate kakvu informaciju o mogućim rodbinskim vezama, molimo da nam javite", poručili su u objavi na Facebooku, uz Fernandovu fotografiju na kojoj s osmijehom od uha do uha poziva u majici s hrvatskom zastavom i pokazuje prema hrvatskom grbu iznad njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava je izazvala veliku pažnju te je podijeljena 15-ak puta do sada. Neki su korisnici Facebooka savjetovali da se obrate starijim mještanima jer su oni sigurno svojim potomcima prenijeli određena nasljeđa te možda imaju odgovore koje traži ovaj mladoženja.

Drugi su mu zaželjeli sreću u pronalasku davno izgubljenih članova obitelji i čestitali na vjenčanju.

POGLEDAJTE VIDEO: On je šaman, ona vidovita. Sada su mladenci na kraljevskom vjenčanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo