SNIMANJE U PUSTINJI / Arctic Monkeys završavaju album

Image

Ploča koju je djelomično producirao Josh Homme (Queens Of The Stone Age) ulazi u finalnu fazu.

21.1.2009.
12:00
VOYO logo

Sheffieldski punkeri Arctic Monkeys završili su dvije trećine svog trećeg studijskog albuma, otkrio je njihov lider Alex Turner.          

Kako smo već pisali, dobar dio novog materijala snimljen je u kalifornijskom studiju gitarista grupe Eagles Of Death Metal Davea Catchinga pod producetnskom palicom Josha Hommea, "alfe i omege" stoner rokera Queens Of The Stone Age. "Za klince iz industrijskog grada u Velikoj Britaniji snimanje albuma u kalifornijskoj pustinji bilo je nevjerojatno iskustvo. Dave je izvrstan domaćin, a dva sessiona s Joshom spadaju među najproduktivnije koje smo ikad odradili", ističe Alex.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove informacije i nedavna mini turneja po Novom Zelandu umirila su obožavatelje koji su sasvim opravdano strahovali za budućnost Arctic Monkeysa. Naime, Turnerova suradnja s Milesom Kaneom iz Rascalsa, naslovljena The Last Shadow Puppets, zaslužna je za jedan od najboljih rock albuma u prošloj godini, izvrsni "The Age Of Understatement".

Na koncertima u sklopu novozelandske turneje grupa je pretpremijerno izvela četiri pjesme s novog albuma. Njega bi, kaže Alex, trebali dobiti do kraja godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo