ZA SAMO 150 KUNA / Arctic Monkeys potvrdili Split

Najveći bend novijeg britanskog rocka nastupit će 7. srpnja nastupiti na Prokurativama.

15.4.2009.
14:43
VOYO logo

Ono što smo prošlog tjedna najavljivali, u srijedu je dobilo i službenu potvrdu - najbolji britanski band 21. stoljeća Arctic Monkeys nastupit će 7. srpnja u Splitu.     

Ulaznice se mogu kupiti već od ovog petka na svim prodajnim mjestima i internet stranici ticketproa, po cijeni od 150 i 200 kn. Monkeysi iza sebe imaju dva iznimno uspješna albuma ("Whatever People Say I Am, That's What I Am Not" i "Favourite Worst Nightmare") a do kraja godine trebao bi izići i treći, kojeg je djelomično producirao Josh Homme, lider stone rokera Queens Of the Stone Age. Splitski koncert bit će prvi njihov nastup pred hrvatskom publikom.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupu je 2002. godine u Sheffieldu osnovao gitarist, skladatelj i pjevač Alex Turner. Medijsku pozornost osiguravaju uz pomoć internetskih servisa za razmjenu glazbe pa su u trenutku izdavanja debitantskog albuma već imali zavidno sljedbeništvo. To potvrđuje i činejnica da je "Whatever People Say I Am" postao najbrže prodavani prvijenac u povijesti britanske glazbe.

Turner je s Milesom Kaneom iz Rascalsa osnovao i izvrstan "part-time" projekt The Last Shadow Puppets čiji je album "The Age Of The Understatement" jedan od najboljih 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo