A ZAKON? / Apsurdistan na jugu Dalmacije! Napravio bazen metar i pol do mora, izbetonirao rivu: 'Nemojte to objaviti'

Image
Foto: Morski.hr / Booking.com / Google Earth

Vlasnik jednog apartmana izbetonirao je rivu i napravio bazen metar i pol do mora iako je to ilegalno. Sada sve mora srušiti

31.8.2023.
15:01
Morski.hr / Booking.com / Google Earth
VOYO logo

Novi primjeri nedozvoljene uzurpacije morskog dobra stižu iz mjesta Blace kod ušća Neretve gdje je nebrojeno primjera pohlepe pojedinaca za zaradom.

Neki su otišli tako daleko da su izgradili zidove uz more kojima ograđuju "privatne" plaže ili betonske blokove u obliku velikih posuda za cvijeće koje su im poslužile za barikade, piše Morski.hr. Jedan je mještanin odlučio betonizirati nekoliko kilometara plaže pa je razbio morske stijene i nasuo po njoj kamenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Morski.hr / Čitatelj

Biserima uz more tu nije kraj pa se tako na jednom dijelu može pronaći i bazen na plaži udaljen metar i pol do mora.

Portal je kontaktirao vlasnika apartmana ispred kojeg je izbetonirana i popločana riva te sunčalište, a na kraju i bazen. Isprva se predstavio kao sin vlasnika, iako podaci iz katastra sugeriraju da je on vlasnik objekta ispred bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bookingu se za apartman spominje da ima privatnu plažu, no katastar kaže da je taj dio zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Cijena najma jednog apartmana ide do 800 eura za tjedan dana.

Image
Foto: Booking.com / Screenshot

Vlasnik se "pogubio" čim mu je postavljeno pitanje o dozvoli za gradnju bazena i rive ispred kuće. Kazao je da je sve gradio njegov otac, ali da je svjestan da je to ilegalno budući da su bazen i riva napravljeni na pomorskom i općem dobru. A onda je otkrio kako im je bila inspekcija i da će sve morati srušiti na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se ipak prepao da priča ne dođe u javnost pa je novinare krenuo ispitivati otkud im sve te informacije. "Ja bih vas zamolio da to ne objavite. Evo ja ću to sad riješiti skoro pa da ne bude…", dodao je i otkrio da je već platio četiri tisuće eura kazne.

Puno si je za pravo dao i njegov susjed koji također ima apartman te je izbetonirao sunčalište i zagradio ga žardinjerama, a također oglasio da gostima nudi "privatnu plažu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj privatnih plaža - nema! Ali, zar ćemo s novim zakonom plaćati ulazak na plažu kao u Italiji?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo