ŠEFICA OSJEČKE KLINIKE / 'Apeliram na građane: pomozite nam, samo vaše ponašanje može zaustaviti ovu epidemiju'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Medicinski radnici i radnice su na rubu iscrpljenosti, upozorila je ova liječnica koja je i sama preboljela koronavirus

4.11.2020.
11:51
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predstojnica Klinike za infektologiju osječke bolnice prof. dr. sc. Ljiljana Perić vrlo brzo je shvatila da se svijet ovaj put suočio s bitkom koju neće tako lako dobiti, a njoj je u ovom trenutku na skrb povjereno više od 90 oboljelih od koronavirusa.

Image
Infektologinja KBC-a Osijek /

Oboljela liječnica za RTL: 'Dežurala sam svaki dan. Oslabio mi je organizam'

Image
Infektologinja KBC-a Osijek /

Oboljela liječnica za RTL: 'Dežurala sam svaki dan. Oslabio mi je organizam'

Medicinski radnici i radnice su na rubu iscrpljenosti, upozorila je Perić u razgovoru za Glas Slavonije i uputila otvoreni apel građankama i građanima za uključenje u zajedničku borbu protiv bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nadam se da će ljudi koji slijede mjere ostati brojni kako bi zdravstveni sustav izdržao i mogao pomoći svima onima koji nas trebaju, ne samo zbog COVID-a nego i drugih bolesti. Ako svi hospitalizirani budu s COVID-om, nećemo se moći baviti drugim bolestima, koje i dalje postoje u istom broju i zahtijevaju našu pomoć'', upozorila je Perić.

Ona je i sama preboljela koronavirus i smtra da bolesnici imaju veće povjerenje kada znaju da je i sama prošla kroz COVID: ''Na osobnom iskustvu, bodrim pacijente u razgovoru i na taj način pronalazimo zajedničku snagu za nošenje tereta bolesti, također mislim da im je lakše kad saznaju da sam se vratila na posao i ponovno radim''.

Na Klinici za infektologiji aktualno je, kaže, zaposleno šest specijalista, šest specijalizanata te 53 medicinske sestre, koji se kontinuirano skrbe o COVID bolesnicima: ''Svakako da je cjelokupni kadar iscrpljen trenutnom pandemijom, i to od čistačica, pomoćnog i administrativnog osoblja, preko medicinskih sestara, do starijih i mladih liječnika. Svi dajemo svoj maksimum u ovoj borbi. Za sada ne posustajemo, no ako se nastavi priljev sve većeg broja teških bolesnika, dovest će nas do iscrpljenja, stoga zamolba svim građanima - vi možete to spriječiti i pomozite nam, dragi građani''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo