Nastavlja sa štrajkom / Apel novinara koji već 33. dan štrajka glađu: 'Naručuju moje ubojstvo, kao coffee to go'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poznati istraživački novinar Domagoj Margetić već 33. dan štrajka glađu

8.10.2018.
15:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Poznati istraživački novinar Domagoj Margetić već 33. dan štrajka glađu i to zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je, kako napominje, podložen kao i njegova obitelj. Traži da institucije istraže navode iz njegovih prijava te da se procesuiraju slučajevi prijetnji i napada na njega.

Prije nekoliko je dana došao pred Vladu prosvjedovati u kolicima jer, kaže, nema dovoljno snage za hodanje. Svoje je zahtjeve ranije uputio premijeru Andreju Plenkoviću, a kako nikad anije dobio nikakav odgovor došao je potražiti premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Objava na društvenim mrežama

U objavi na Facebooku sada je objasnio kako ga se želi uništiti. "Tko god je mogao i bio u prilici izdao me, napustio, prodao, sudjelovao u igrama kojima su mi na ovaj ili onaj način radili ili rade o glavi", napisao je Margetić.

Dodao je kako neće prekinuti štajk glađu zbog učestalih napada, pritisaka, ucjena, prijetnji i diskreditacije novinara. "Novinarstvo će jednostavno nestati", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu presnosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su mi uzeli. Zato jer nisam pristao trgovati novinarskim pozivom. Nisu znali kako me ušutkati, pa mi godinama uništavaju egzistenciju, obitelj, privatni život, prijete, napadaju, diskreditiraju, naručuju ubojstvo, vrše pritiske. Uzeli su mi egzistenciju. Uzeli su mi i uništili obitelj. Mene su diskreditirali do te mjere da više ni sam ne znam što je to istina o meni, koliko tih istina i verzija imaju. I koliko ima tih mojih alternativnih životopisa kojima se po potrebi koriste, kako bi me prikazali ovako ili onako.

Naručuju moje ubojstvo, kao coffee to go, dok javnost sve voajerski promatra, politička iza toga stoji, a policija prikriva. Razbili su mi obitelj. Zabranili mi rad. Cenzuriraju me. Tko god je mogao i bio u prilici izdao me, napustio, prodao, sudjelovao u igrama kojima su mi na ovaj ili onaj način radili ili rade o glavi. Kojekakvi ljudi su mi se godinama pravili prijateljima, a onda kad bi to netko od njih tražio najednom su počeli s već isprobanom šemom širenja lažži i diskreditacija kojima je cilj meni uništavati profesionalni i privatni život. Tako se to radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nas koji nismo pristali uzeti novac i šutjeti se kontroverzira, od nas se radi lažne ljude. A to je,vjerujte mi gore od metka ili podmetnute bombe. Žele me ubiti i papirnato, i psihički i fizički. Da me satru koliko god im je moguće. Sve su mi uzeli, a vi od mene tražite da prekinem štrajk. Neću, ne mogu i ne želim prekinuti štrajk glađu. Štrajkat ću ili do kraja ili do ispunjenja mojih zahtjeva. Ne zato što će to meni pomoći, nego zato što ako se ovakvi napadi, pritisci, ucjene, prijetnje i diskreditacije nas novinara nastave, novinarstvo će jednostavno nestati, a ostati će brdo najavljivača, čitača i prepisivača naručenih objava kojima se javnost laže i amnipulira i naravno gomila PR-ovaca, dobro plaćenih da vam laži serviraju kao istinu.

Zato i ovaj trideset i drugi dan štrajka glađu pokušavam vrištat - SLOBODA NOVINARSTVU! Iako sam svjestan, baš vas briga. Štrajk glađu ću nastaviti do kraja. Ili zahtjevi, ili štrajkam do kraja! Sloboda novinarstvu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo