'premijer će polagat račune' / Anušić sazvao sastanak osječko-baranjskog HDZ-a pa za Danas.hr o smjeni pomirljivim tonom

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Članovi stranke se, istaknuo je, ne slažu s njenom smjenom, ali ne dijele ni svi njegovo mišljenje

12.1.2023.
22:03
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

"Mi rušiti nećemo ništa. Nezadovoljni jesmo, ali premijer ima legitimitet, svoj tim s kojima radim", kazao je u četvrtak navečer za Danas.hr Ivan Anušić, Čelnik osječko-baranjskog HDZ-a koji je sazvao sjednicu županijskog odbora te stranke nakon što je odluku premijera o smjeni ministrice Tramišak nazvao pogrešnom.

Pojasnio je da je riječ o redovnoj sjednici, ali je sazvana zbog brojnih poziva i medija i članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUGOGODIŠNJI SURADNICI /

Anušić za Danas komentirao smjenu Tramišak: 'Nema razloga za to, glasao sam protiv'

Image
DUGOGODIŠNJI SURADNICI /

Anušić za Danas komentirao smjenu Tramišak: 'Nema razloga za to, glasao sam protiv'

"Ono što je prvo, morao sam upoznati Županijski odbor o situaciji koja se dogodila u proteklih 48 sati. Iznio sam cijelu kronologiju događanja oko Tramišak i njene smjene. Zaključili smo da se ne slažemo s njenom smjenom i da ju naravno ne pozdravljamo", kaže.

"Ako je netko mislio da ćemo ići u nekakve aktivnosti, tipa izlaska iz stranke ili nekakvog napada na stranku to nije bila niti opcija niti upitno. Mi rušiti nećemo ništa. Nezadovoljni jesmo, ali premijer ima legitimitet, svoj tim s kojima radim. Premijer će polagati račune o uspješnosti ili neuspješnosti te ekipe koju ima u Vladi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anušić je zaključio kako nema većinu u Predsjedništvu HDZ-a za njegovo mišljenje o smjeni Tramišak, a onda je komentirao i glasine o raskolima unutar HDZ-a: "Previše smo iskusni da bi bilo raskola. Raskol se neće dogoditi. Vrijeme će donijeti svoje, vrijeme teče, ono će proći, ljudi će odlaziti, neki će i dolaziti. To je zaključak sjednice Županijskog odbora", kazao je.

Anušić nam je kazao kako je Tramišak na sjednici pojasnila razvoj cjelokupne situacije oko smjene, te je dodao da se vraća na svoj posao u Hrvatski sabor, gdje će nastaviti svoje političko djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo