ANUŠIĆ OTKRIVA PLENKOVIĆEVU TAKTIKU ZA UNUTARSTRANAČKE IZBORE: / 'Ekipirali smo se i otprilike odredili pozicije i ljude...'

Image
Foto: N1

Anušić je kazao da još uvijek nije poznato hoće li kandidat za zamjenika Andreja Plenkovića biti on ili ministar branitelja Tomislav Medved

28.1.2020.
20:29
N1
VOYO logo

Osječko-baranjsku župan te šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Ivan Anušić, nakon sastanka u središnjici HDZ-a dao je izjavu za N1. Na tom sastanku raspravljalo se i o pripremama za unutarstranačke izbore u toj stranci. Anušić je kazao da još uvijek nije poznato hoće li kandidat za zamjenika Andreja Plenkovića biti on ili ministar branitelja Tomislav Medved.

"Ekipirali smo se, odredili otprilike i pozicije i ljude koji bi se trebali kandidirati na unutarstranačkim izborima. Na idućoj sjednici Predsjedništva će se raspisati izbori i onda krećemo s imenima i prezimenima najužeg tima aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića. Nismo došli do konačnog popisa. U idućih desetak dana predstavit ćemo tim", rekao je Anušić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOVAČ 'OPLEO' PO PLENKOVIĆU: /

'Spreman sam na sučeljavanje s njim. Ako više voli Bruxelles, može i tamo na francuskom ili na nekom drugom'

Image
KOVAČ 'OPLEO' PO PLENKOVIĆU: /

'Spreman sam na sučeljavanje s njim. Ako više voli Bruxelles, može i tamo na francuskom ili na nekom drugom'

O opcijama koje predvode Kovač-Penava-Stier

Opcija koju predvode Miro Kovač, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i Davor Ivo Stier već je glasna pa je tako Kovač jučer istaknuo da "želi vratiti miris i okus HDZ-u" i otkrio da je spreman na sučeljavanje s Plenkovićem. Anušić pak tvrdi da mu ne bi smetalo da u vodstvo stranke uđe netko iz spomenutog trija.

Image

25.01.2020.,Zagreb - Zajednicku konferenciju za medije odrzali su clanovi HDZ-a Miro Kovac, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u vezi s unutarstranackim izborima. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Što članstvo odluči i što bude htjelo, tako će i biti. Glasa se jedan član, jedan glas, vjerojatno neće svi proći, vjerojatno će netko iz konkurentske ekipe ući ili neće. Očekujemo da svi koji budu ušli u Predsjedništvo, da će se ponašati u interesu stranke, u interesu države i onih koje predstavljaju. Legalist sam i poštivat ću svaku odluku naših članova. Nije bitan nitko pojedinačno, bitna je država", govori Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Osječko-baranjske županije ne slaže se s tvrdnjom kako Plenković formira tim iz redova stranačke desnice jer je pod paljbom prigovora da je stranku gurnuo u lijevi centar. Anušić komentira da su Medved i ministar obrane Damir Krstičević u Vladi od samog početka i da se okupljanjem tima pokušava zadovoljiti HDZ teritorijalno pa su tu i ljudi koji na neki način predstavljaju narod, braniteljsku populaciju, gospodarstvo i mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo