Antunović: Zoki i ja bit ćemo kao Obama i Hillary

24.3.2010.
11:50
VOYO logo

U svibnju će zagrebački socijaldemokrati birati novog šefa koji će ih voditi naredne četiri godine. U utrci su Željka Antunović, Ivo Jelušić i mladi Davor Bernardić.

"Barack Obama i Hillary Clinton danas dobro surađuju. To je poučan primjer. Ne vidim niti jedan razlog da nakon mojeg dolaska na čelo zagrebačkog SDP-a predsjednik moje stranke i ja ne bismo bili partneri u ostvarenju zajedničkog cilja: pobjede na parlamentarnim izborima, a poslije i na lokalnim", kaže Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerena je u svoju pobjedu i to na temelju raspoloženja članstva. To što stranački šef Zoran Milanović podržava Bernardića i Jelušića, i ako dođe do drugog kruga, glasovi jednog od njih sliti će onome drugome, je uopće ne zabrinjava.

"Šanse su na mojoj strani, i to ponajprije zbog onoga što jesam i onoga ��to nudim zagrebačkom SDP-u. Članovi SDP-a željno očekuju promjene, a ja im to svojom osobnošću garantiram. Spremna sam i sposobna za promjene", kaže bivša ministrica obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je 'last minute' demokracije

"Zagrebačkom SDP-u više od svega treba novi početak. Nije vrijeme za loše kopije. Članstvo u zagrebačkom SDP-u sito je autoritarnih vođa. Žele predsjednicu koja želi čuti njihovo mišljenje i uvažiti ga. Članstvu zagrebačkog SDP-a dosta je ‘last minute’ demokracije, dovođenja pred gotove odluke u čijem donošenju nije sudjelovalo. Kao predsjednica zagrebačkog SDP-a želim uvesti unutarstranački referendum. Kada god bude trebalo odlučivati o razvoju grada, namjeravam pitati za mišljenje svoje stranačko članstvo i građane", kaže Antunović, ističući da će se u njenom programu Novog početka prepoznati novi 'val demokracije'.

Tvrdi da nikada nije pripadala nikakvim klanovima, a ponajmanje klanu Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ono što smeta onima koji danas okreću kapute. Jedini savez u kojemu pristajem biti jest savez sa SDP-om", kaže Antunović.

Na novinarsku konstataciju da postoji osnovna bojazan u dijelu SDP-a da će njena dolazak na čelo zagrebačkog SDP-a značiti kontinuitet sukoba između zagrebačkog SDP-a i vrha stranke, Antunović poručuje: "Ignoriram model 'dvorskih spletki'. Poznavajući članstvo zagrebačkog SDP-a, uvjerena sam da takvoj vrsti straha nema mjesta. Sa mnom na čelu zagrebački SDP nikad više neće biti ‘država u državi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003230623006 arti-201003230551006 arti-201003030298006 arti-201003110108006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo