'IMAM OBRISE PLANA' / Miloševićev odvjetnik otkrio što zna o istrazi: 'Vidio sam što mu stavljaju na teret. Čim je mene angažirao, svjestan je situacije'

Image
Foto: N1/Screenshot

Anto Nobilo tvrdi da se netko od suokrivljenika žalio na provođenje istrage, tako da spis nije vidio

23.2.2022.
11:08
N1/Screenshot
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević angažirao je odvjetnika Antu Nobila kao branitelja u predmetu u kojem ga Uskok tereti za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti u spornoj dodjeli poticaja gospodarskim subjektima.

Dobio je rješenje o istrazi, a Milošević je obaviješten. "Ono je stiglo u ponedjeljak ali nije pravomoćno jer postoji osam dana na žalbeni rok", rekao je Nobilo. "U istrazi je predviđeno mislim 28 svjedoka pa će istraga trajati izvjesno vrijeme. Mogu podići i optužnicu, ali je li osnovana odlučuje Županijsko vijeće. Spis nisam vidio, netko se od suokrivljenika žalio na provođenje istrage", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam što mu stavljaju na teret, ali želim vidjeti sve dokaze u integralnom obliku. Imam obrise plana", rekao je.

Image
SPORNA DODJELA POTICAJA /

Otvorena istraga protiv Borisa Miloševića, Nobilo potvrdio: 'Angažirao me je za branitelja'

Image
SPORNA DODJELA POTICAJA /

Otvorena istraga protiv Borisa Miloševića, Nobilo potvrdio: 'Angažirao me je za branitelja'

Smatra da nije kriv

Kaže da Milošević zna da je okrivljenik. "Čim je mene angažirao, svjestan je situacije i sudjelovat će u ovom postupku kao i svaki drugi okrivljenik", rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov je stav da nije počinio kazneno djelo, da je bio saborski zastupnik i zastupao srpsku manjinu, ali da nije ušao u kaznenopravnu zonu", rekao je Nobilo.

"On nije znao hoće li se poštivati lista tvrtki i njihovi bodovi koji su ispod crte ili ne, on je samo znao da će se dodjeljivati sredstva i onima ispod crte, jer ima novih sredstava. Nije imao osobnog interesa, on ne zna te ljude. U istrazi će se utvrditi tko je dao popis", rekao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nobilo tvrdi da o mogućoj kazni za svoga klijenta uopće ne razmišlja. "Vidim prostor za obranu. Rekao sam mu da vidim mogućnost njegova oslobađanja, a definitivno mišljenje dat ću tek kad budem imao uvid u spis", dodao je.

Istaknuo je da ne zna hoće li isplivati još neki krak istrage. "Imam primjedbe na curenje informacija jer se na taj način kontaminira postupak", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo