'Odlazim iz ovog smeća, nikad se neću vratiti'

'Nisam dobija plaću pet mjeseci al' koga briga za to? Vi ćete reć recesija je... Je li netko od vas iz Vlade pokušao živit bez plaće pet mjeseci?

20.9.2012.
21:32
VOYO logo

Sve više mladih, ogorčenih situacijom u zemlji, želi sreću potražiti u inozemstvu. Ante iz Splita o svojoj namjeri ne samo da je obavijestio obitelj i prijatelje, nego i Vladu koju smatra odgovornom za tešku gospodarsku situaciju.

Njegovo pismo na Vladinoj Facebook stranici naveliko se komentira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo ga u cijelosti:

"Za koju godinu se pozdravite sa Hrvatskom. Svatko tko ima mogućnost neka seli iz ovog smeća, a ne države pa tako i ja ... Imam 26 godina i dva kredita. Jedan sam nedavno riješija (nisam ih diza zbog luksuza, nego da bi ja žena i dica mogli pokrit režije i račune i da imamo od čega živit).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...Samo se pitam da li je tako i u ostalim državama .....ja mislim da nije i zato idem provjerit ...

Bez plaće pet mjeseci

Nadam se da tamo di idem cijene radnika, da on dobije plaću koju zaslužuje, da ga gazda ne je** s prekovremenim satima kad ih treba platit, da dobije plaću za svaki mjesec, a ne ka' ovde kod nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam dobija plaću ima pet mjeseci, al' koga briga za to? Vi ćete reć recesija je .....Da li je netko od vas iz Vlade pokušao živit bez plaće pet mjeseci? Ne mogu dalje nabrajat, jer samo ću napravit neku glupost od bijesa kojega mi je pružila ova Vlada i država. Mladi su ogorčeni na vas, gadite im se s bahatim izjavama po medijima. Štedimo ovde, štedimo vamo, štedimo tamo. Od čega da štedimo od ionako jadne plaće koju još uz to ne primamo. Štedite i vi pa smanjite svoje plaće s 20.000 kn na 5.000 kn. Baš me zanima od čega bi štedili ....

'Možete me poslat u zatvor, bar ću imati ručak'

Normalan čovjek ne može 100 kuna mjesečno ostavit sa strane da uštedi nešto za svoje dijete ....Ako sam nešto loše i uvredljivo napisao možete me tužit, al' nećete se imat od čega naplatit jer nemam ništa, sve mi je pod ovrhom. Možete me poslat u zatvor tamo ću bar znat da ću sutra imat nešto za ručak .... Ps. Ovo sam išao u susjeda na internet napisat, jer je meni isključen. Sljedeći tjedan odlazim iz ove države, a kad me netko pita kad se vraćam odgovorim - NIKAD..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike