ADIO, KUNO / ANKETA Jeste li se priviknuli da su cijene u trgovinama izražene samo u eurima?

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

Prema Zakonu, kuna je morala biti obavezno iskazana do zadnjeg dana u 2023. godini, a rok kada bi kune trebalo obrisati ostavljen je poprilično fleksibilno

9.1.2024.
14:12
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

S dolaskom nove godine prestala je obveza dvojnog iskazivanja cijena u trgovinama i ugostiteljskim objektima. Stoga vas u novoj anketi pitamo jeste li se naviknuli na cijene u eurima u trgovinama.

Iako ih više ne bi trebalo biti, kune doduše nisu preko noći nestale. Prvih dana 2024. još uvijek su se mogle vidjeti u nekim internetskim trgovinama, kao i na policama dijela trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu, kuna je morala biti obavezno iskazana do zadnjeg dana u 2023. godini, a rok kada bi kune trebalo obrisati ostavljen je poprilično fleksibilno.

To se mnogim građanima sviđa jer mnogi od njih i danas u glavi preračunavaju cijene u kune. Ipak, dio velikih trgovačkih lanaca najavio da da su si za posao mijenjanja cijena, odnosno micanja kune uzeli dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, internet bankarstvo prešlo je u potpunosti na eure pa tako iznose plaća, računa i stanja kredita od sada možete gledati samo u eurima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbogom kuno! Vodimo vas kroz povijest valute kojom smo plaćali skoro tri desetljeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo