ANKA MRAK-TARITAŠ: / 'O dva problema u Zagrebu nitko ne govori, čudim se što netko od kandidata nije obećao skijalište na Jakuševcu'

Image

Mrak-Taritaš je ustvrdila da nitko 'ne može obećavati zatvaranje Jakuševca' dok se ne otvori Centar za gospodarenje otpadom u Resniku i kompostana u Novskoj,

13.5.2021.
13:30
VOYO logo

Kandidatkinja Glasa za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš predstavila je u četvrtak svoj predizborni plan za zbrinjavanje otpada u Zagrebu, istaknuvši važnost podzemnih spremnika i redovitog odvoženja otpada.

Navodi kako se o problemu otpada u Zagrebu govori već 20 godina, no dva problema ne spominje nitko - zbrinjavanje mulja iz pročistača i zbrinjavanje građevinskog otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je također da nitko "ne može obećavati zatvaranje Jakuševca" dok se ne otvori Centar za gospodarenje otpadom u Resniku i kompostana u Novskoj, a sanacija Jakuševca trajat će još godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'ZAGREB JE TROŠIO NOVAC KAO PIJANI MILIJARDER': Mrak-Tartitaš sigurna je u jednu stvar – 'Ništa više neće biti isto!'

Image
'ZAGREB JE TROŠIO NOVAC KAO PIJANI MILIJARDER': /

Mrak-Tartitaš sigurna je u jednu stvar - 'Ništa više neće biti isto!'

Image
'ZAGREB JE TROŠIO NOVAC KAO PIJANI MILIJARDER': /

Mrak-Tartitaš sigurna je u jednu stvar - 'Ništa više neće biti isto!'

'Čudim se što netko od kandidata nije obećao snježne topove na Jakuševcu'

Ugradnja podzemnim spremnika za smeće je važan dio njezina plana. "Umjesto smrada po cijelom gradu i razbacanih kanti, na svim površinama gdje je moguće treba ugraditi podzemne spremnike za otpad, a tamo gdje nije moguće, kao u centru, redovito odvoziti otpad", naglasila je Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

11.5.2021., Zagreb - Konferencija za medije kandidatkinje Glasa za gradonacelnicu Zagreba Anke Mrak-Taritas na kojoj je predstavila novi model upravljanja gradskom imovinom. Marko Torjanac, Anka Mrak Taritas, Mirando Mrsic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Na novinarsko pitanje da komentira obećanje kandidatkinje Stranke rada i solidarnosti Jelene Pavičić Vukičević da će zatvoriti Jakuševec do 2025. godine Mrak-Taritaš odgovara kako je u predizbornoj kampanji sve moguće.

"Čudim se da netko od kandidata, s obzirom na to što se sve obećava, već nije obećao snježne topove na Jakuševcu i novo gradsko skijalište", ironično kaže Mrak-Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'BANDIĆEV DUH JOŠ JE UVIJEK OZBILJNA PRIJETNJA': Mrak-Taritaš tvrdi da živi u Filipoviću i Pavičić-Vukičević

'U otpadu leže sirovine od kojih mnogi gradovi zarađuju, ali ne i Zagreb'

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirando Mrsić upozorava da u otpadu leže vrijedne sirovine od kojih mnogi gradovi zarađuju, ali ne i Zagreb. Kao razlog tome navodi "Gradsku upravu i otpadnu mafiju", a nada se da Zagreb neće postati novi Napulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat za zamjenika Marko Torjanac istaknuo je važnost ekološkog obrazovanja i kulture zaštite okoliša. "Zaštita okoliša mora biti važan dio obrazovanja od predškolske dobi, djecu treba uključivati u sve sadržaje vezane za ekološki razvoj, na kojem se mora temeljiti ukupni razvoja grada", poručio je Torjanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo