FILIPOVIĆEVE MUKE U AMERICI / Anegdota iz života novog ministra: 'Jednom sam 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše...'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Filipovića je javnost imala prilike upoznati kao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a tada je ispričao jednu zanimljivu anegdotu iz svog života

27.4.2022.
19:34
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je potvrdio imena novih ministara i ministrice, a među novim kadrovima je i Davor Filipović koji će od Tomislava Ćorića preuzeti resor gospodarstva i energetike.

Filipovića je javnost imala prilike upoznati kao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a tada je Jutarnjem listu ispričao jednu zanimljivu anegdotu iz svog života, kako je u Americi imao problem s prelaskom preko ceste. Naime, Filipović je dobio sportsku stipendiju te je studirao u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam došao prvi put u Ameriku, dobili smo jasne upute da se ne smiju kršiti nikakva pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35 tisuća dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa tako i na prelazak ceste. Jednom sam nekakvih 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo na semaforu ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svijetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas, a ja sam se striktno držao pravila", kazao je u izbornoj kampanji Davor Filipović, kojeg je premijer Plenković danas predstavio kao novog ministra gospodarstva.

Doktor poslovne ekonomije

Davor Filipović je inače doktor poslovne ekonomije i izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu na Katedri za organizaciju i menadžment. Rođen je 1984. godine u Sarajevu u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLADI LAVOVI I LAVICA /

Zamjene za Miloševića, Ćorića i Aladrovića: Tko su novi ministri u Vladi Andreja Plenkovića?

Image
MLADI LAVOVI I LAVICA /

Zamjene za Miloševića, Ćorića i Aladrovića: Tko su novi ministri u Vladi Andreja Plenkovića?

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu obranio je doktorsku disertaciju "Modeliranje egzogenih i endogenih varijabli organizacije za uspješno preuzimanje poduzeća", a na FairleighDickinson University u New Jerseyju u SAD-u završio je i četiri semestra na smjeru business management. Član je Nadzornog odbora Ine i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo