neslijedio rijetki genetski poremećaj / Andreju je tek pet mjeseci, a pred njim je već bitka života: prijeti mu sljepoća, a vi mu možete pomoći da ode na spasonosnu operaciju!

Mali Andrej od majke je naslijedio rijetki genetski poremećaj

27.4.2016.
18:18
VOYO logo

U ovoj obitelji jedino ljubavi ima na pretek. Ante i Andrej još su premali da bi znali kako teško žive. Njima je lijepo stisnuti se uz tatu i mamu u ovih njihovih kosih 18,5 kvadrata.

Na životne uvjete vratit ćemo se malo poslije. Ima u ovoj obitelji i gorih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreju je tek pet mjeseci, a pred njim je već bitka života. Od mame je možda naslijedio šarm, ali i rijetku genetsku bolest zbog koje mu prijeti sljepoća.

"To je očito genetski jer sam ja imala već četiri operacije i želim i za svoje dijete napraviti sve što je moguće pa da mu, kad bude malo stariji, ne bi bilo gore nego primjerice meni", kaže mama Andrea Leventić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea sad ima tek ostatke vida. I zato je još nevjerojatnije da je Andreju te točkice u očima primijetila ona, a ne liječnici. Kad ih je upozorila na to, uputili su ih u Zagreb. Po svemu sudeći na operaciju koja bi malenom mogla spasiti vid. 

Iako je operacija besplatna, popratni troškovi ovoj su obitelji ogroman teret. Boravak u Zagrebu košta, a oni jedva preživljavaju i u dubrovačkom sobičku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stanu jedino maleni Ante ne zapinje glavom. Tata i mama mogu uspravno stajati jedino u kuhinji i tuš kabini.

"Nama je normalno ovo kad ne možemo bolje imati. Ja radim na građevini, a žena mi je invalid. Ona prima invalidninu tisuću i još nešto kuna ali eto nekako krpamo kraj s krajem", kaže otac Mladen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, da bi pokrpali boravak u Zagrebu, trebaju vašu pomoć.

"Da uplate bar pet kuna meni bi bilo dovoljno. Bila bih im zahvalna jer pet i po pet već se skupi za gore da imamo", iskrena je Andrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet ili više kuna možete uplatiti na ovaj broj računa.

Image
Image

Možda pomognete Anti ispisati neka ljepša sjećanja od ovih strmih tavanskih. Možda pomognete Andreju da mu ta sjećenja ne ostanu zauvijek u mraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo