KOMENTIRAO I PLIN / Plenković i na Dan državnosti opleo po Milanoviću: 'Ne poštuje ni zakone države kojoj je predsjednik'

Image
Foto: Marko Juric/PIXSELL

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga

30.5.2024.
11:26
Marko Juric/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u povodu obilježavanja Dana državnosti dao izjavu za medije. Čestitao je Dan državnosti rekavši kako je to najvažniji praznik, "dan koji utjelovljuje višestoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom".

Upitan je je li mu tužno što predsjednik države Zoran Milanović ni ove godine ne sudjeluje u obilježavanju kazao je kako to nije tema za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je više tema za komentatore i analitičare, ako netko ne obilježava dan države kojoj je predsjednik znači da ne poštuje ni njene zakone ni ključne dane. Onda se ne treba čuditi da krši Ustav u vrijeme parlamentarnih izbora", rekao je Plenković.

Image
EVO GDJE I KADA /

Zbog Dana državnosti svečani programi diljem države. Zagrepčanima upozorenje: 'Očekuje se pojačana buka'

Image
EVO GDJE I KADA /

Zbog Dana državnosti svečani programi diljem države. Zagrepčanima upozorenje: 'Očekuje se pojačana buka'

Dodao je da je Dan državnosti za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko dođe i pokaže poštovanje, poštuje hrvatske zakone i ključne dane. Onaj tko ne dolazi i ne poštuje, taj iskazuje prijezir prema ključnim danima koji su zakonom definirani", rekao je.

Na pitanje hoće li biti službenog poziva prema oporbi koja je ranije govorila kako bi se na takav sastanak odazvala, Plenković je rekao da je poruka prema njima ista kao i nakon izbora 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su tada dolazak u Banske dvore s gnušanjem odbili", podsjetio je i naglasio da je trenutno najvažnija kampanja za predstojeće europske izbore.

O opskrbi plinom u Zagrebu

"Ovdje su neki drugi ljudi u odnosu na GPZ dali povoljniju ponudu i mislim da je svima jasno iskomunicirano, i sama HERA je svojim priopćenjem, da je to bio jedan širi poziv. Imamo sad situaciju u kojoj je riječ o gradu Zagrebu i mene zanima tko će me opskrbljivati plinom kao građanina Zagreba", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što se tiče Međimurje plina, većinski vlasnik je Čakovec ili Međimurska županija. Nitko od njih nije u HDZ-u", rekao je komentirajući izjavu gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića koji je ranije rekao kako je riječ o političkoj igri i da iza svega stoji HDZ-ov koalicijski partner HNS.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrmilo je diljem zemlje: Cijela Hrvatska pratila zapanjujuće prizore preleta Rafala

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo