'NEMAM SE S KIM SUOČAVATI' / Plenković nazvao Milanovića kukavicom: 'Ja mislim da on neće još dugo biti predsjednik'

O Milanovićevoj novoj naslovnoj slici na Facebooku koja izgleda kao plakat za izbore rekao je: 'Ne znam, nisam to primijetio. Ne zanima me'

2.4.2024.
16:55
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u utorak na svečanom predstavljanju budućeg projekta "IPCEI-CIS Infobip globalna komunikacijska platforma" na kampusu Infobipa.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održala je sjednicu šireg Predsjedništva stranke. Plenković se obratio javnosti nakon sjednice HDZ-a. Te je još jednom ponovio točke izbornog programa. Rekao je da su kandidati u svojim izbornim jedinicama i da predstavljaju liste i kandidate građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera je dobra, vjerujemo da će građani to prepoznati i dati nam mogućnost da nastavimo s radom", rekao je Plenković.

"Stabilnost, pouzdanost i sigurnost je ono što HDZ nudi. Ozračje je pozitivno i veselimo se još jednoj kampanji", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se odazvati sučeljavanju premijer je rekao: "Nemam se s kim suočavati, kršitelj Ustava do petka je mogao dati ostavku, nije to učinio." Te je nazvao Milanovića političkom kukavicom.

"Imamo 38 žena na listama, više HDZ ima zastupnica nego pet ili šest stranak skupa, tako da teza da nemamo dovoljno žena ne stoji", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je dobro, infrastruktura financirana je od Vlade. Sve što je bitno napravljeno, napravila je Vlada", rekao je Plenković, a dodao je i da su u Zagrebu uzeli najveću stopu na dohodak.

"Oni koji krše Ustav, oni su problematični. Njima se treba baviti. Sve je do DIP-a i Ustavnog suda. Mi vodimo našu kampanju, a ostali sudionici su ti koji krše Ustav", rekao je Plenković te dodao da su oni u svojoj kampanji i da se neće baviti prijavama nepravilnosti već da je to na DIP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Milanovićevoj novoj naslovnoj slici na Facebooku koja izgleda kao plakat za izbore rekao je: "Ne znam, nisam to primijetio. Ne zanima me".

Na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu da će zabraniti prelete Rafaea iznad Zagreba rekao je da misli da "Milanović neće još dugo biti predsjednik". Spomenuo je da su predsjednički izbori krajem godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da on neće još dugo biti predsjednik. Ovakvog kršitelja Ustava nitko ne želi vidjeti. Njegova bilanca, ne da je mirezna, nego ne postoji. Njegov doprinos kupnji Rafala je mizeran. Nikakav problem nije da oni lete iznad naših građana. Letjeli su i prije kad je on bio neuspješan premijer. Sve te teze su ništa i štete", rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Početak kampanje na Uskrs. Plenković se ipak dotaknuo Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo