'VLADA FUNKCIONIRA NORMALNO' / Plenković o Milanoviću: 'Sakrio se da se ne sramoti. Pupovac? Nema trzavica'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U realizaciji projekta korišten je kredit od tri milijuna eura, a ostatak je pokriven iz vlastitih sredstava Tvrtke Bernarda Nova

25.5.2024.
12:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda s četiri zvjezdice, vrijedan više od osam milijuna eura, a tom je prigodom istaknuto kako je riječ o hotelu s jedinstvenom ponudom u Hrvatskoj.

Radi se o privatnoj investiciji tvrtke Bernarda Nova, a novootvoreni hotel ima 27 soba, wellnes s finskom, turskom i infracrvenom saunom te slanom sobom i fizikalnim tretmanima, a sve uz upotrebu termalne vode. Centar nudi i specijalni program pilatesa po basi sistemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Drago mi je da je uz ovaj vaš hotel u samom središtu Varaždinskih Toplica Specijalnoj bolnici Minerva nedavno dodijeljeno 17 milijuna eura, što je također doprinos razvoju destinacije, a mi smo prošle godine ovdje otvorili Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine",  izjavio je premijer Andrej Plenković na otvorenju.

Istaknuo je da se cijeli sjever Hrvatske 'sjajno razvija', kao sveučilišno, kulturno i povijesno središte, s ogromnim naglaskom na gospodarstvo i turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla godina završila s 14,6 milijardi eura prihoda

Podsjetivši da su prihodi od turizma u Hrvatskoj 2016. godine bili 8,1 milijardu eura, premijer je rekao da je prošla godina završila s 14,6 milijardi eura prihoda, što je povećanje od 80 posto.

"Dolasci i noćenja su nam u rangu od 20 milijuna dolazaka i 110 milijuna noćenja i takav multiplikator u odnosu na broj stanovnika kakav ima Hrvatska, a to je puta pet, nema niti jedna druga turistička destinacija na sredozemlju", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
WOW /

Hrvatski hotel na Forbesovoj listi najboljih hotela

Image
WOW /

Hrvatski hotel na Forbesovoj listi najboljih hotela

Rekao je i da je predsezona bila 'sjajna, bolja nego prošle godine' te da je opće ozračje takvo da bi i ova godina trebala biti odlična u pogledu turizma.

"Ono što mene posebno veseli je naša orijentacija da nastavimo što je više moguće balansirati turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske s onim što se zbiva u sedam priobalnih županija i mislim da sve više i više uspijevamo privući goste i turiste u one dijelove Hrvatske koji nisu nužno na prekrasnoj hrvatskoj obali", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su upravo stoga  u okviru NPOO-a nastojali veliki dio sredstava alocirati upravo za turizam, a najveći dio investicija je išao prema kontinentalnom turizmu.

Trzavice oko Pupovca? 'Vlada funkcionira normalno'

Nakon svečanosti otvaranja, premijer Plenković dao je izjavu za medije. Komentirao je skore EU izbore dodavši da želi da veliki broj građana sudjeluje na njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova lista HDZ-a je jedinstvena jer ima četiri aktualna zastupnika i zastupnica i četvero bivših, a ja je predvodim kao predsjednik Vlade, a tu su i bivši ministri. Jedna lista ljudi koji su u potpunosti informirani o nadležnostima EP-a i koji će raditi s Vladom”, poručio je dodavši da je Hrvatska 2016., kada je on preuzeo vlast, bila na 62 posto prosječne razvijenosti EU-a, a sad je na 76 posto.

Iako se posljednjih dana priča o poljuljanosti unutar Vlade i parlamentarne većine zbog pitanja Milorada Pupovca kao potencijalnog predsjednika Odbora za manjine, Plenković tvrdi da je parlamentarna većina stabilna i da nema nikakvih trzavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vlada funkcionira normalno i ovdje je došlo do određene odgode glasanja. To su stvari koje će se dogovarati u sljedećim danima. Nema nikakvih trzavica. Prvo smo imali jednu kampanju s kršiteljem Ustava i oni moraju politički odgovarati u oporbi, onda smo imali jednu tragi-komediju gdje su teško poraženi gubitnici pokušali formirati većinu pa su i tu izgubili. Imaju dva teška politička poraza. Znamo koliko je važna politička stabilnost i nju ćemo očuvati”, kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li podržati Pupovca, kaže da je to odluka parlamenta u koju se on ne miješa te da će se naši rješenje. "Ne brinite se za to. Na nama je sada da pobijedimo na drugim izborima zaredom. Kada krene nova Vlada onda počinje i klasični sport propitkivanja novih ministara", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanović je kršio Ustav i sakrio se da se ne sramoti'

Predsjednički izbori trebali bi se održati krajem ove godine, a Plenković ističe da još nije odlučeno tko će biti HDZ-ov kandidat. "Učinit ćemo sve da te izbore dobijemo i da ovu sramotu za instituciju predsjednika, kršenje Ustava i zlorabljenje institucije maknemo i da se ne pravimo da je sve ok", zaključio je kazavši da su oni "ti koji poštuju dogovor", a da Milanović ne poštuje dogovore.

"Kršio je Ustav i sakrio se sada da se ne sramoti", smatra Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda Nova, Bernarda Cecelja, istaknula je da fizikalna terapija ima značajno mjesto u wellness centru hotela, a u ponudi je i pilates studio. Naglasila je da je Hotel Bernarda prvi hotel u Hrvatskoj s takvom rekreacijskom, ali i zdravstvenom ponudom.

"Smatram da je ovo otvorenje hotela veliki plus, odnosno veliki zamašnjak razvoju turizma ne samo Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije, nego i cijelog kontinentalnog turizma", izjavila je Cecelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti je prisustvovao i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je istaknuo da Varaždinska županija uz pomoć Vlade ulaže ne samo u razvoj zdravstvene infrastrukture, već i u razvoj zdravstvenog turizma. Dodao je da će, kada se sve zbroji, ukupna ulaganja u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice iznositi oko 56 milijuna eura.

"Uz to, zahvaljujući privatnim investitorima, u ovom slučaju Bernardi Cecelji, rođenoj Topličanki koja je uvidjela koji se ogromni potencijal krije u modernom lječilištu najstarijih toplica na ovim prostorima i njenom ulaganju, Varaždinske Toplice postat će biser hrvatskog zdravstvenog turizma", kazao je Stričak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvorenju hotela bili su i ministri Damir Habijan i Tonči Glavina,  državni tajnik Zdravko Tušek, međimurski župan Matija Posavec te europarlamentarka Sunčana Glavak i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

U realizaciji projekta korišten je kredit od tri milijuna eura, a ostatak je pokriven iz vlastitih sredstava Tvrtke Bernarda Nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Top lokacija i investicija od 21 mil. eura. Nije hotel nego budući dom za starije u Kostreni: Znamo kad se otvara

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo