PORUKE IZ SISKA / Plenković: 'Škola počinje 9. rujna. Hakerski napadi? Stavili bismo si metu na čelo da napravimo jedno'

Image

Što se tiče nevremena u Bošnjacima, Plenković je rekao da se procjenjuje šteta

10.7.2024.
15:06
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković predsjedao je sastankom sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Teme sastanka bile su: obnova potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, unapređenje standarda sustava obrazovanja te razvoj primarne zdravstvene zaštite. 

Škola počinje 9. rujna, takav je dogovor sa svim županima, najavio je Plenković. Dogovorio je to s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se osvrnuo na inflaciju. "Jako je dobro da je ona 2,4 posto, očekujemo visok stupanj odgovornosti svih aktera na tržištu da se cijene nepotrebno ne dižu više nego što je realno."

Pričao o stambenoj politici. "Što se tiče pitanja stambene politike, dva su ključna pitanja za građane i Vladu, a to je pitanje životnog standarda, plaća, mirovina, cijena, a s druge strane pitanje stanovanje. U tom kontekstu Bačić s timom suradnika priprema strategiju stambene politike u okviru koje će se razmotriti pitanja koja se nazivaju kao da je porez na nekretnine", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je da dođe do obuzdavanja cijena kvadrata stanova ili kuća i to je tema kojom ćemo se najviše baviti i mjere će ići u tom smjeru da priuštivost stanovanja bude realna", objašnjava. Što se tiče nevremena u Bošnjacima, Plenković je rekao da se procjenjuje šteta. Osvrnuo se i na hakerski napad na KBC Zagreb. Kaže da bi se isto postavio i da su državni podaci bili u pitanju. "Što ćemo pregovarati s nekim tko je cyber kriminalac? Kad bi mi kao država napravili tako nešto, mi ćemo platiti, a vi nam to vratite, pa mi bi si napisali na čelo 'meta', samo im uzmite, oni će vam dati pare, pa to nijedna država ne radi", poručio je Plenković.

Osvrnuo se na pitanje rodne ideologije i DP-a po tom pitanju i uvođenju Rodnih studija na Filozofski fakultet u Zagrebu. "Već sam odgovorio na to pet puta u zadnje vrijeme. To su procedure koje se odvijaju na razini sveučilišta i ministarstva znanosti", kratko je poručio. Komentirao je i Fortenovu i činjenicu da je Pavao Vujnovac postao većinski vlasnik. "Nama je najvažnije da kompanija funkcionira."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo