suočavanje sa škakljivim pitanjima / Analizirali smo Karamarkov nastup: kako je u intervjuu za RTL izgledala njegova komunikacijska strategija?

Kako je u intervjuu s Mirjanom Hrgom izgledala komunikacijska strategija Tomislava Karamarka, za RTL Direkt je analizirao Krešimir Macan

18.5.2016.
22:40
VOYO logo

Dvije godine nakon njegova vatrenog govora na Saboru HDZ-a, Tomislav Karamarko sam se našao u situaciji da ga se sumnjiči za financijsko bogaćenje na račun članstva u HDZ-u.   

Image
ŠEF HDZ-A OČI U OČI S MIRJANOM HRGOM /

Karamarko za RTL Danas: 'Nisam u sukobu interesa, to su gluposti! Ja sam zapravo postupio moralno'

Image
ŠEF HDZ-A OČI U OČI S MIRJANOM HRGOM /

Karamarko za RTL Danas: 'Nisam u sukobu interesa, to su gluposti! Ja sam zapravo postupio moralno'

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa zbog sumnji u financijsku povezanost njegove supruge s MOL-om, odlučilo je pokrenuti postupak, SDP je zbog istoga Saboru podnio zahtjev za njegovu smjenu, a Most traže da se o tome osnuje saborsko istražno povjerenstvo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem koji je eksplodirao proteklog tjedna kuhao se dvije i pol godine, otkako je Karamarkov prijatelj Josip Petrović potpisao konzultantski ugovor s MOL-om, Ana Šarić konzultantski ugovor s Josipom Petrovićem, a Tomislav Karamrko bračni ugovor s Anom Šarić. 

I nakon što su svi sve potpisali, Ana Šarić Karamarko je doživjela snažan poslovni uzlet, Tomislav Karamarko je počeo snažno navijati da Hrvatska prekine arbitražu s MOL-om, a Hrvatska je počela snažno sumnjati u Tomislava Karamarka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A deset dana od izbijanja afere Tomislav Karamarko je konačno stao i pred novinare. U intervjuu za RTL Mirjana Hrga suočila ga je sa svim spornim momentima.

Tko je prav, a tko kriv, na kraju će reći institucije, tko kome vjeruje, reći će birači, a kako je u intervjuu s Mirjanom Hrgom izgledala komunikacijska strategija Tomislava Karamarka, za RTL Direkt je analizirao Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao je bolje... Radi se o tipičnom kriznom komuniciranju. U kriznoj situaciji, morate razumjeti da je bitna percepcija. Dakle, bitno je ono što gledatelji misle da je bitno, a ne ono što vi mislite da bi trebali odgovarati. Mislim da je tu bila greška u pristupu jer je gospodin Karamarko odgovarao na to što on misli da je trebalo odgovarati. Slika je govorila više od njegovih riječi. On je pokušavao biti opušten, kao, 'nema tu nekakve priče', pokušavao je otvarati nekakve druge afere, ali ustvari se vidjelo da je pod ogromnim stresom", kaže politički analitičar Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo