'ZAŠTO JE NERVOZAN?' / Analitičar oprao Plenkovića: 'Očekivao je više maženja i pažnje. Ako je ono bilo tragedija, nadam se da će ovo biti farsa'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Politički analitičar Karlo Jurak kazao je da na prvi pogled ne može biti previše jasno zbog čega je Plenković nervozan, ali i naglasio da je premijer 'osjetljiv na kritiku'

22.1.2022.
20:35
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

"Ako imate više puta potrebu reći da niste nervozni, očito jeste nervozni", kazao je za N1 politički analitičar Karlo Jurak, komentirajući ovotjedni istup premijera Andreja Plenkovića, u kojem je premijer govorio o aferi državnog stana predstojnika njegova ureda, Zvonimira Frke Petešića.

Kazao je da mu nije jasno zašto je premijer nervozan. "Po mnogim pokazateljima oporba je rascjepkana, među sobom posvađana i ne nazire se mogućnosti da bi se njemu srušila parlamentarna većina. Na prvi pogled ne može vam biti previše jasno zbog čega je on nervozan. Unutar stranke je frakcijski pobijedio sve što je mogao pobijediti u HDZ-u", poručio je Jurak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ BRANI FRKU PETEŠIĆA /

Premijer napao medije: 'Neka oni rade za Hrvatsku kao Zvonko. Ovo se radi namjerno'

Image
PLENKOVIĆ BRANI FRKU PETEŠIĆA /

Premijer napao medije: 'Neka oni rade za Hrvatsku kao Zvonko. Ovo se radi namjerno'

'Osjetljiv je na kritiku'

Smatra da je Plenković osjetljiv na kritiku. "Jedan je od političara koji je, kada je ulazio u politiku, očekivao da će biti omiljeniji od strane medija, da će ga mnogo više maziti i paziti te da će neke njegove politike naći bolji odjek u medijima. Ono što bi ga eventualno može opravdati je da posao premijera u krizi nije lagan, ali to je teret te dužnosti”, poručio je politički analitičar.

Plenković se danas objavom na Twitteru pohvalio rastom prosječne plaće u njegovom mandatu. Premijer je napisao da smo "prebrodili covid-19 krizu" uz "snažan gospodarski rast BDP-a, očuvana radna mjesta i brzo smanjenje javnog duga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurak je kazao da ga to podsjeća na proglašavanje pobjede nad koronavirusom. "Ako je proglašavanje pobjede u svibnju 2020. bila tragedija, nadam se da će ovo biti eventualno farsa jer nam slijede najveći ekonomski izazovi. Imao čitav niz gospodarskih problema za koje ne vidim uporišta u Plenkovićevom optimizmu”, poručio je analitičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo