Amfilohije: Moj govor nije bio neprikladan

“Kako Vlada i Skupština sebe mogu smatrati zdravima kad su prihvatile poraz”

11.5.2013.
10:48
VOYO logo

Mitropolit Amfilohije kaže da nema ničeg neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

- U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za Politiku, a prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje" i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu - rekao je Amfilohije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da je vlada Srbije prihvatila sopstveni poraz države.

- Kako sebe mogu smatrati zdravima jedna takva Skupština i Vlada - dodao je Amfilohije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Umirovljeni vladika Atanasije (Jevtić) rekao je, govoreći o državnom vrhu Srbije, da su "ova trojica na vlasti izdajnici koji veruju u garancije NATO-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- (Premijer Ivica) Dačić kaže da je za zemaljsku politiku, ne interesuje ga nebeska, tako je govorio i (ubijeni premijer Srbije Zoran) Đinđić, a kako je završio neka Bog sudi - rekao je Atanasije.

On je naveo da vlast ne veruje u Boga, nego u pogubnu mitologiju Evropske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nema zemaljske Srbije bez nebeske - dodao je on.

Srpski patrijarh Irinekj ogradio se od svih izjava i činjenja mitropolita Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija Jeftića na mitingu protiv briselskog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Dačić je izjavio da je ovo neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.

- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji - rekao je premijer Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne stranke osudile su ispade sa jučerašnjeg skupa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo