AMERIKANKA O RAZLIKAMA IZMEĐU ZAGREBA I BEOGRADA: / 'Zagreb je mjesto na kojem želite plesati na ulicama, ali muškarci...'

Image
Foto: PIXSELL

Američka blogerica koja živi u Beogradu usporedila taj grad sa Zagrebom, kojeg je nedavno posjetila.

15.8.2018.
14:10
PIXSELL
VOYO logo

Na svom je blogu The Amerikanka blogerica Nwando E. napisala da između Zagreba i Beograda postoje velike razlike, piše Večernji list.

Prerano zatvaranje zagrebačkih kafića

Tako kaže da je Zagreb čist i lijep, dok je Beograd možda "čak i ružan". Dodala je da time ne misli ništa loše, jer da Beograd ima energiju i dušu, no Zagreb vas odmah "udari u glavu" šarmantnim i veselim austrougarskim arhitekturnim stilom koji kao da je "umočen u šećerne pjene". To je mjesto gdje poželite plesati na ulicama, napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, iznenadilo ju je što se u Zagrebu već do 23 sata zatvaraju svi restorani i kafići, dok su u Beogradu oni otvoreni najmanje do ponoći, nerijetko i kasnije. Iako je Beograd znatno "življi grad", u njemu ipak nema turista kao u Zagrebu.

Svidjelo joj se što je Zagreb više prilagođen biciklistima, sa širokim ulicama i nogostupima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nwando piše kako je u Zagrebu zamijetila puno više manjina nego u Beogradu. Piše kako u Beogradu mogu proći i mjeseci dok na ulici ne primijeti neku drugu tamnoputu osobu.

Vulgarni Zagrepčani

S druge strane, muškarci u Beogradu su pristojniji, smatra. Zagrebački je posjećaju na muškarce u Italiji ili čak i Južnoj Americi jer su pomalo napadni, opisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobacivanja na cesti, neprimjereni pogledi, skidanje pogledom i glupa pitanja su ono što je doživjela u Zagrebu, te tvrdi: Iskreno, doživjela sam više nepristojnog ponašanja za jedan vikend u Zagrebu, nego tijekom svih osam mjeseci koliko živim u Beogradu. Uz to, muškarci u Beogradu tamniji su od onih u Zagrebu.

U Beogradu ima dosta restorana s grčkom, bliskoistočnom, kineskom i azijskom kuhinjom, dok je u Zagrebu izbor ipak znatno veći te ima i egzotičnijih jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plus za Zagreb ide i zbog bontona u javnom prijevozu, tvrdi i dodaje kako toga u Beogradu nedostaje.

Beograd ima tvrđavu, dok Zagreb nema. "Sram te bilo, Zagrebe. Dobro, tehnički, Zagreb ima tvrđavu, ali je do nje moguće doći samo nekim prijevoznim sredstvom, a do beogradske se može prošetati. Kalemegdan nije najimpresivnija tvrđava na Balkanu, ali ako želite vidjeti tvrđavu, idite u Beograd, a ne u Zagreb", poručuje Nwando.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seksi Beograd

AMERIKANAC USPOREDIO ZAGREB I BEOGRAD: ‘Pitao sam mlade Hrvate što misle o Srbima, evo što sam doznao’

Image
AMERIKANAC USPOREDIO ZAGREB I BEOGRAD: /

'Pitao sam mlade Hrvate što misle o Srbima, evo što sam doznao'

Image
AMERIKANAC USPOREDIO ZAGREB I BEOGRAD: /

'Pitao sam mlade Hrvate što misle o Srbima, evo što sam doznao'

Osvrnula se i na uličnu modu te je ocijenila kako je beogradska moda seksi i trendovska, a ona zagrebačka slatka, sofisticirana i klasična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Beograd je seksi grad. Žene, noćni klubovi i zabave su seksi. U Beogradu ima i više plastične kirurgije i žena na vrtoglavo visokim potpeticama. Zagreb je skromniji i možda više usmjeren na visoku modu... ali ja sam više beogradska djevojka. Rekla bih da je Beograd moderniji, ali da Zagreb ima više stila", zaključila je Amerikanka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo