BISKUPI U SAD-u OBJAVILI POPIS SVEĆENIKA PEDOFILA: / Na popisu se našao i svećenik iz Hrvatske koji je prije služio u Teksasu

Image
Foto: Facebook/Župa Biokovska

Tvrdi da nikad ni za što nije bio optužen te da je otišao iz SAD-a jer imao rodbinu u Argentini, a 20 godina je vodio župu u Hrvatskoj

2.2.2019.
9:10
Facebook/Župa Biokovska
VOYO logo

Čelnici Katoličke Crkve u Teksasu identificirali su oko 300 svećenika i ostalih optuženih za seksualno zlostavljanje djece. “Teksaški biskupi odlučili su objaviti imena tih svećenika jer je to ispravno i pravedno te ponuditi iscjeljenje i nadu žrtavama”, rekao je kardinal Daniel DiNardo u biskupiji Galveston-Houston i predsjednik američke Konferencije katoličkih biskupa.

Image
VELIK SKANDAL U TEKSASU: /

Čelnici Katoličke Crkve prokazali 300 svećenika optuženih za zlostavljanje djece

Image
VELIK SKANDAL U TEKSASU: /

Čelnici Katoličke Crkve prokazali 300 svećenika optuženih za zlostavljanje djece

'Nikad nisam bio optužen'

Na tom popisu je i ime jednog hrvatskog svećenika, don Ivana Turića. Ne navodi se za koje je djelo danas 79-godišnji svećenik optužen neko se samo navodi biskupija, župe u kojima je služio dok je bio u Teksasu, godina rođenja te kako je zaređen 1968. a protjeran 1977.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ja nikad nisam bio optužen i nikad nisam bio ni u kakvim problemima, no danas možeš očekivati svašta, pa i da me stave na neki popis, rekao je jučer, potpuno miran, don Turić za 24sata. Kako i zašto je 1977. otišao iz SAD-a, pak, ima svoje objašnjenje.

'Što se tiče pedofilije, to je najgore. Baš se grozi čovjek'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može biti da sam otišao te godine. Imao sam rodbinu u Argentini, gdje je bila potreba za svećenicima, i tako sam onamo otišao. U Hrvatsku sam se vratio 1996." rekao je. Točnije, otišao je u Župu Biokovsku koju je vodio idućih 20 godina. Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić umirovio ga je 2016.

Kaže da se zgraža nad pedofilijom

Don Turić ističe kako je za popis svećenika upletenih u pedofilske skandale čuo tek od novinara koji su mu rekli da je i on ta tom popisu. Nad pedofilijom se, tvrdi, zgraža:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo mi ljudi i možemo imati i razne seksualne sklonosti, ali što se tiče pedofilije, to je najgore. Baš se grozi čovjek.", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo