(Udruga osa) / Album tjedna: THE ORANGE STRIPS - Follow LP

Image

Mladi indie rock sastav iz Labina, kojeg bolje poznaju stranci nego Hrvati, snimio je zaista fantastičan album.

5.4.2009.
20:18
VOYO logo

Labinski Orange Strips bez ikakve su dvojbe naš najbolji mladi bend iako su ih pjevanje na engleskom i DIY strategija pretvorili u strogo čuvanu tajnu tuzemne rock scene. Iza sebe imaju niz koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu (posebno vrijedi spomenuti mini turneju po Britaniji) te "Follow LP", album kakvog se ne bi posramili ni njihovi otočki uzori.  

Glazbeno, riječ je o duboko emotivnom indie rocku kojim dominiraju raskošno aranžirane balade i izražajan vokal Valdeta Lubotenija donekle sličan onom Billyja Corgana iz Smashing Pumpkins. U 12 pjesama svog prvijenca malo su se poskliznuli tek u za nijansu prefestivalskoj "Naked", dok u "Kissed A Girl", "Phone Cardiff", "Letters In Your Mailbox" i uvodnoj "Song Without A Hero" postavljaju standard kojeg će u hrvatskom alternativnom rocku biti zaista teško nadmašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su Orange Strips nastupili u zagrebačkoj Tvornici kao predgrupa Maximo Parku. Nadajmo se da će neki od ovdašnjih "major" izdavača shvatiti sav potencijal mladih Labinjana prije nego što prerastu lokalne okvire i na nekoj od svjetskih pozornica odsviraju "headline" koncert s Maximo Parkom kao "opening actom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike