(Menart) / Album tjedna: CONNECT - U drugom stanju

Image

Zaprešićkim hiphoperima jet-set eventi po svemu sudeći pomalo postaju važniji od glazbe.

4.1.2009.
14:02
VOYO logo

Connect je u osnovi hip-hop sastav za one koji ne vole hip-hop. Hitovi s njihovog debitantskog albuma mnogo su češće svirali na jet-set zabavama, koje i sami vole posjećivati, nego na Blackoutu i sličnim reperskim smotrama, a dečki su se u međuvremenu predodredili za pisanje tematskih pjesama kao što su reklame ili navijačke himne. Takva strategija učinila ih je prilično neprobavljivima ozbiljnijim pratiteljima tuzemnih glazbenih zbivanja, što je šteta jer zaprešićki kvartet, kad se potrudi, može napraviti sasvim solidnu stvar.

"U drugom stanju" odrađen je po špranci koja je debiju donijela uspjeh i, s iznimkom nekoliko potencijalnih singlova, ne djeluje kao da je u njegovo stvaranje uložen neki ozbiljniji trud. "Ulice su bijele", "Stiskavac" i "Suhi" su zafrkancije koje će u radijskom eteru uspješno zamijeniti "Jeeebenu" i "Brige ugasim pjesmom", dok su ostale stvari većinom tek popunjavanje minutaže.  Razoran beat na "Da vas čujem" i fino uktana autoironija u početnoj "Isti oni stari" vjerojatno je i najbolje što su napravili u dosadašnjoj karijeri te nam jasno pokazali da, kad bi bili vođeni drugačijim interesima, mogli biti stvarno dobar bend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žalost, tržišni uspjeh i stalnim pojavljivanjem na IN partyjima dokazani status celebrityja Connectu je u ovom trenutku sve što želi, a osvajanje kreativnih vrhunaca prepustit će nekom drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo