MEKA ZA SVE POBORNIKE ZNANJA / Albert Gajšak dolazi u rodni Karlovac širiti znanje: Izumitelj CircuitMess Batmobila na STEM konferenciji u Karlovcu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Iako imam jako gust raspored ovakva prilika za širenje ljubavi prema STEM-u, na do sad najvećoj STEM konferenciji u Karlovcu se ne propušta', kazao je Gajšak

4.5.2023.
12:42
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Karlovac, grad susreta ovog vikenda postaje meka za sve pobornike znanja. Upravo će se u jednom od gradova Nikole Tesle održati STEM konferencije za nastavnike - StemKA. Inicijativa je razvijena u suradnji OŠ Grabrik, Gimnazije Karlovac, Veleučilišta u Karlovcu i Aquatike, a od 5. do 6. svibnja okupit će preko 200 sudionika i velikih zaljubljenika u prirodne i tehničke znanosti te matematiku.

Radionicama i primjerima dobre prakse mnogi će učitelji i nastavnici Republike Hrvatske predstaviti svoj vrijedan rad, a među njima se ističu Korado Korlević, Boris Jokić, Blaženka Divjak, Saša Ceci, Vernesa Smolčić i Toni Šćulac. Uz njih, dolazak su najavili i kolege iz susjednih zemalja, a sve ovo odvijat će se na već dobro poznatim lokacijama Aquatike, Gimnazije Karlovac i Veleučilišta u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovna profesorica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, prof. dr. sc. Blaženka Divjak vrlo je brzo nakon upita poslala mail podrške i zahvalila na pozivu uz čestitke na inicijativi.

Bez razmišljanja poziv je prihvatio i doc. dr. sc. Toni Šćulac s PMF-a u Splitu. 'Čast mi je biti promotor znanosti u Hrvatskoj.', dodao je Šćulac ne skrivajući oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivu na sudjelovanje na konferenciji rado se odazvao i Karlovčanin Albert Gajšak, inače izvrstan primjer primjene STEM znanja u poduzetništvu. 'Iako imam jako gust raspored ovakva prilika za širenje ljubavi prema STEM-u, na do sad najvećoj STEM konferenciji u Karlovcu se ne propušta', kazao je Gajšak, koji je nedavno javnosti predstavio CircuitMess Batmobile – edukativni automobil na daljinsko upravljanje razvijen u suradnji s tvrtkom Warner Bros.

"Moramo priznati da nas je vrlo ugodno iznenadila brzina reakcije naših gostiju te njihova spremnost da dođu i sudjeluju u ideji nastavnica STEM predmeta: Merime Arnaut, Antonije Capan, Slađane Cvitičanin, Snežane Kirin Mataković i moje malenkosti, koje čine organizacijski odbor konferencije. Uz to, važno je naglasiti kako sve ovo ne bi bilo moguće uz podršku ravnateljica Osnovne škole Grabrik Darije Begedin, Gimnazije Karlovac Snježane Štranjgar, Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac Margarite Maruškić Kulaš i dekana Veleučilišta u Karlovcu Ivana Štedula", objašnjava Zrinka Tomašković, profesorica matematike u Gimnaziji Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferenciju će u petak, 5. svibnja, u Atriju Znanja Veleučilišta u Karlovcu u 9.30 sati otvoriti prvi rektor Veleučilišta u Karlovcu prof. dr. sc. Mirko Butković.

"Pozivamo Vas da svojom nazočnošću popratite trud naših učitelja te pridonesete razvoju svijesti o važnosti učenja, znanja i obrazovanja u STEM području od predškolske do visokoškolske razine. Program konferencije nalazi se u privitku, a sve detalje moguće je pročitati na web stranici konferencije", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo