ALADROVIĆ NAJAVIO SPAJANJE DVA MINISTARSTVA, NE ISKLJUČUJE OTPUŠTANJA: / 'Pozabavit ćemo se cijelom javnom upravom'

Image
Foto: Pixsell

Naglasio je kako se ne smije dogoditi da uz manji broj ministarstva bude više dužnosnika

8.7.2020.
10:59
Pixsell
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović potvrdio je u srijedu kako je moguće spajanje Ministarstva rada i mirovinskog sustava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

"Spominju se različite opcije odnosno varijante spajanja i pripajanja ministarstava, mi smo najavili rezanje broja ministarstava i to ćemo definitivno izvršiti, a ono što je bitno u svim tim smanjenjima broja je da funkcionalnost bude jednaka ili veća”, izjavio je Aladrović uoči sastanka užeg kabineta vlade potvrdivši da je moguće spajanje ministarstva rada i socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po uzoru na ministarstva u EU-u

Dodao je kako su na europskoj razini ministarstva koja se bave tim pitanjima često spojena.

"Bitno je da ministarstva koja će ostati ili koja će nova nastati budu funkcionalna i da pokažemo javnosti da naša javna uprava i vlada može biti jednako funkcionalna ili funkcionalnija s manjem brojem ministara”, istaknuo je Aladrović poručivši kako je sudbina pojedinaca iz vlade u drugom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne isključuje otpuštanja

Na upit znači li spajanje ministarstava preraspodjelu ljudi ili otpuštanja Aladrović ponavlja kako je osnovni cilj povećati efikasnost i smanjiti broj izvršitelja rukovodećih funkcija. "Činjenica je da ćemo se pozabaviti cijelom javnom i državnom upravom , ne bih isključio i pojedine restrikcije u budućnosti", kazao je.

Naglasio je kako se ne smije desiti da uz manji broj ministarstva bude više dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aladrović je također potvrdio mogućnost sudjelovanja manjinaca u vladi u formi ministra ali kaže da još nije dogovoreno koje će to biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo