Hrvatska Vlada prelazi na mračnu stranu!

22.4.2013.
15:56
VOYO logo

Zelena akcija Dan planeta Zemlje obilježava od 1997. godine, a ove su godine odlučili posvetiti pažnju problemu klimatskih promjena.

Zato su aktivisti Zelene akcije pred zgradom Vlade održali performans u kojemu je galaktička delegacija na čelu sa Darth Vaderom došla pozvati Vladu na mračnu stranu. Time su aktivisti htjeli ukazati na niz loših poteza i strategija kojima je Vlada zaslužila status kandidata za mračnu stranu, kažu iz Zelene akcije pa nabrajaju neke od loših odluka ove i prošlih Vlada: izrazito loša energetska politika, manjak ulaganja u obnovljive izvore energije i u energetsku efikasnost, loše upravljanje prirodnim resursima, uništavanje prirodnih resursa radi kratkoročnog profita, manjak vizije, opsesija ugljenom i naftom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti su zatražili od Vlade RH hitan zaokret u klimatskoj i energetskoj politici te uklanjanje zapreka investicijama u čiste tehnologije.

"Nadamo se da Hrvatska neće prijeći na tamnu stranu te da će prepoznati potencijal razvoja koji ima na području korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te broja radnih mjesta koja se ulaganjem u te sektore mogu otvoriti", poručili su aktivisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike