Aktivisti: HDZ bježi od odgovornosti za Varšavsku

'Rješenje Upravnog suda, koji je u petak odbacio sve tužbe stanara i škole u Varšavskoj o izradnji sporne rampe, prvoklasna je svinjarija', poručio je Tomislav Tomašević iz udruge Zelena akcija

17.7.2010.
16:53
VOYO logo

''Rješenje Ustavnog suda su objavili na dan prosvjeda, prije nego što su odluku poslali svim zainteresiranim strankama'', kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, dodajući da imaju informacije da će se stanari obratiti Ustavnom sudu, piše Večernji list.

arti-201007170061006Aktivistica Urša Raukar naglasila je da imovinsko pravni odnosi u Varšavskoj 6 nisu riješeni, pa investitor čak i da iskopa rupu, garažu ne može povezati s prilazom. Tomašević se osvrnuo na izjavu ministra unutrašnjih poslova, Tomislava Karamarka, o tome da se i na zapadu provode iste policijske akcije, misleći na masovno uhićenje 150 prosvjednika u centru grada ovaj tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Koji su to slučajevi vani?! Ovo je međunarodni skandal! Kad su za vrijeme Olimpijade u Vancouveru izbili neredi u kojima je sudjelovalo oko 1500 ljudi, koji su uništavali grad, uhićen je samo jedan od njih. A mi svi i uhićeni i prekršajno prijavljeni'', dodao je Tomašević.

Teodor Celakoski se pak obrušio na HDZ za kojeg su čuli da neće doći na izvanrednu sjednicu skupštine idući tjedan. Radi se, kaže, o krajnjoj manipulaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007160488006''HDZ bježi od odgovornosti jer su upravo članovi te stranke omogućili da se izglasa promjena GUP-a i detaljnog urbanističkog plana'', rekao je.

Novi prosvjed je zakazan za subotu u 19 sati na križanju Masarykove i Gundulićeve ulice. Aktivisti pozivaju sve građane da im se pridruže, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007170034006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo