AKTIVIST LJEVICE DOBIO PO GLAVI: / Postao meta zbog transparenta na kojem je Slobu i Franju nazvao ratnim zločincima

Image
Foto: SpliTV/Facebook

Tijekom obilježavanja 28. obljetnice prosvjeda Splićana napadnut je aktivist

6.5.2019.
14:41
SpliTV/Facebook
VOYO logo

Danas je došlo do ružnog incidenta za vrijeme dok se pred Banovinom obilježavala 28. obljetnica prosvjeda Splićana protiv JNA i okupacije Republike Hrvatske u kojemu je fizički napadnut poznati splitski aktivist i član Nove ljevice, Zoran Burić.

Naime, kako piše Dalmatinski portal, Burić je došao s prijateljem u majicama s imenom Saše Gešovskog, ročnika koji je toga dana poginuo pred zgradom Banovine, te su tijekom ponovnog podizanja hrvatske zastave krenuli prema zgradi s transparentom na kojemu su stajali natpisi protiv Tuđmana i Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan muškarac se naljutio zbog toga, krenuo prema Buriću i udario ga po glavi. Situaciju je smirio Tonći Blažević. "Htjeli smo komemorirati uspomenu na vojnika koji je toga dana ubijen. Nosili smo transparent s natpisom 'Sašo Gešovski, nevina žrtva ratnih zločinaca Slobe i Franje'. Odjednom nas je okružila grupa ljudi, govorili su da su se oni borili za Hrvatsku i da njih taj natpis vrijeđa. Izvukli su nas i nakon toga se situacija smirila", rekao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo