hip hop hit / 'Ako budete slušali Dječake, više ćete se seksati u životu'

U početku je bilo 'repaj i polako skupljaj fanove'. Nekad su nastupali pred doslovno deset nezainteresiranih promatrača. Kažu da nema te čudne rupe u kojoj nisu bili. Ali trud se isplatio. Sve tako repajući, splitski Dječaci su stigli do nominacije za hit godine, a posljednji album rasprodan je u dva tjedna.

17.12.2013.
17:48
VOYO logo

Tri momka, tri različita karaktera, dva dijela Hrvatske - Zagreb i Split - sve je to spojeno u hip hop bend Dječaci. Splitski dio benda je na sceni od  1999. godine, a zagrebačko pojačanje stiže im 2003. Odmah su kliknuli i zajedno krenuli mijenjati tadašnje stanje na hip hop sceni.

Iako su trojac, pola ove priče snimili smo bez Vojka jer njega ni top ne može probuditi.

"Ja sam u stvari došao kao bafer između njih dvojice, oni se odbijaju i onda se lakše podnose međusobno", kazao je Zondo.

"On je nešto slično Isusu. To je njegova ta neka uloga. On stoji na raspelu u Dječacima", dodao je Ivo.

Bitno je održavati balans među ekipom, Zoniju to dobro ide, a ide im i pisanje provokativnih tekstova.

"Pokušavaš napravit nešto zanimljivo i možda na račun toga otić u krevet s nekakvom djevojkom. To je valjda ta neka motivacija, osim, naravno, financijske motivacije bez koje bi svi umrli. U biti, financije su razlog postojanja planete", pojasnio je Ivo.

Redaju hit za hitom, iza njih su dva albuma Drama i Istina, a upravo ovaj posljednji lansirao je ih u sam vrh hip hop scene. No, nije uvijek bilo tako. Na samom početku bilo je doslovno - 'repaj i polako skupljaj fanove'.

"Nastupali smo gdje god su nas zvali. Znam da su nas zvali i u Beograd, nekakva skupina studenata, i tada nisu imali ni financije da bi tu bili nekakvi normalni izbacivači. Sjećam se osjećaja 'ajme, idem nastupati, a klub je bio pun i što ako doleti  neka boca ili nešto'", prepričavaju Zondo i Ivo.

Boca na svu sreću nije doletjela, a nakon jutarnje kavice i tjelovježbe pridružio nam se i treći član Dječaka - Vojko. I baš na splitskom Lovrincu otkrio je tajnu uspjeha istoimenog hita!

"Tekst je jednostavan i smiješan i mislim da je nešto takvo bilo aktualno u tom momentu jer je dosta ljudi ginilo tada, bilo je mafijaških obračuna, kalaši i vamo tamo... Valjda je ljudima to ušlo u uho", rekao je Vojko.

I ne samo da je publici ušla u uho već je upravo ona bila nominirana za Porin u kategoriji Hit godine. Činjenica da je prva naklada albuma Istina rasprodana u dva tjedna, iskreno ih je začudila.

"Nas trojica smo radili na njemu plus što smo više angažirali naše prijatelje da nam pomognu oko toga i sve je napravljeno u kućnoj produkciji, sve je manje više isti stil produkcije kao i na prvom albumu", izjavio je Vojko.

Skromni, samozatajni i složni. Osim po pitanju glazbenog ukusa.

Naravno, tu je i vječno pitanje - Jelena Rozga ili Severina?

"Meni je Severina puno bolja kao samostalna žena, a Jelena Rozga je lutkica kojoj drugi rade sve. Severina je žena koja ima stvari pod svojom kontrolom i svojim mozgom je stvorila šta je stvorila", priznao je Zondo da preferira Severinu.

Dječaci spremaju treći album i otvaraju vlastititu produkcijsku tvrtku. Maštoviti Dječaci još uvijek ni sami nisu sigurni kako su postali zvijezde, ali znaju zašto bi ih, ako još niste, bilo dobro poslušati!

"Ako budete slušali Dječake imat će te puno više seksa u svom životu i zato slušajte Dječake", zaključio je Ivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo