U SURADNJI S POLICIJOM / Akcija USKOK-a u Istri: Uhićenja zbog sumnjivih legalizacija građevinskih objekata

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL/Ilustracija

Sumnja se da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti, a iz USKOK-a potvrđuju da je riječ o kaznenim djelima vezanima uz legalizaciju građevinskih objekata

26.7.2023.
11:15
Neva Zganec/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PU istarska u koordinaciji s USKOK-om, priopćili su iz USKOK-a,

"Navedene radnje se provode na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su navedena kaznena djela vezana uz legalizaciju građevinskih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", poručili su.

Istra24 doznaje da je akcija koju zajedno provode policija i Uskok nastavak prošlogodišnje velike akcije „Dorina“ kada su privedeni bivši vodnjanski pročelnik za prostorno planiranje Damir Janko i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje Grada Vodnjana Dora Komparić. Kako doznajemo, neka uhićenja imaju veze s slučajevima legalizacije u Vodnjanu, Banjolama i Fažani, a na udaru istražitelja su, kako doznajemo, načelnik Općine Fažana Radomir Korać, Sead Ibrahimović i Dragan Stojkovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte kako odvode Dragičevića kojem su USKOK i policija jutros pokucali na vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo