'Agram osiguranje mi ne da novac i lažu mi mjesecima!'

'Otac mi je umro još u siječnju i Agram life mi je trebao isplatiti 6200 eura životnog osiguranja koje je uplaćivao godinama. Svaki put kad nazovem imaju drugu izliku!

3.6.2010.
12:36
VOYO logo

Gospođa Blanka Đ. Milanović požalila nam se da ima problema s "utjerivanjem" životnog osiguranja koji je njezin otac uplaćivao niz godina Agram lifeu.

"Umro je u siječnju ove godine uslijed bolesti. Nakon njegove smrti, Agram life je trebao u roku od 30 dana isplatiti određenu sumu novca, koja čak i nije tako velika - 6200 eura. No, meni, koja sam zakonska nasljednica, taj novac puno znači", kazala nam je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, od siječnja do 1. lipnja, kaže, nije se dogodilo ništa.

"Gospoda iz Agram lifea lažu me već tri tjedna da su mi poslali dopis koji mi je neophodan za povlačenje novca. Svaki put kad ih nazovem imaju drugu izliku! Njihova direktorica, gospođa Kristina Primorac, već danima potpisuje odgovor kojeg su mi do 15. svibnja 2010. morali već dostaviti, a do današnjeg datuma već isplatiti. Ja uistinu ne znam što da dalje radim, svakim danom me lažu i pričaju drugi priču", kazala nam je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo, upravo su joj poslali dopis...

Odgovore na ovu dilemu potražili smo u utorak kod spomenute direktorice Primorac.

"Ako ona ima primjedbe onda se treba obratiti nama. Kako se mogla obratiti medijima kad joj je rečeno da pričeka dopis?", upitala nas je začuđeno. Kad smo ju upitali gdje je taj dopis zapeo i zašto ga već nema, kad je čovjek umro još u siječnju, odgovara: "Danas smo joj poslali. Danas sam s njom prvi puta razgovarala!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji su uobičajeni rokovi isplate odštete je li uobičajeno da se od siječnja čeka do lipnja za isplatu police, Primorac nam kaže: "Točno se zna koji su rokovi, ako je poslana potpuna dokumentacija".

Nije odgovorila na pitanje nedostaje li Milanovićki nekakva dodatna dokumentacija ili koji su to opće poznati rokovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve sam im dostavila još u ožujku'

"Svu dokumentaciju dostavila sam 15. ožujka 2010. u podružnicu Agram-lifea u Puli, međutim oko 5. travnja 2010. dobila sam dopis iz Agrama, zagrebačke podružnice, da nedostaje pečat pravomoćnosti na izmjeni nasljedstva. Isti sam im dostavila 8. travnja 2010. u podružnicu u Pulu koju su isti dan poslali za Zagreb", opisuje nam Milanović.

"Što se roka isplate tiče", nastavlja, "prema mome saznanju kreće se od 15 do maksimalno 30 dana. Tako navode moja odvjetnica i direktor drugog osiguranja te su mi isto potvrdili i u podružnici Agrama u Puli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S gospođom Primorac je, priznaje, uistinu prvi puta razgovarala 1. lipnja, iz razloga što je proteklih dva do tri tjedna bila odsutna.

"Rado ću vam citirati riječi gospođe Maje iz Agrama, prezimena se ne mogu točno sjetiti, koja mi je više puta izjavila: 'Ja ne znam gdje je direktorica'; 'Gospođa direktorica je tu, negdje ali ju ne mogu spojiti s vama'; 'Gospođa direktorica je na seminaru, ali ne znam na kojem'. Gospođa Maja mi nije htjela kazati kako se zove direktorica, što je moje pravo, niti kako je kontaktirati, a uz to mi je u više navrata i lagala što se tiče slanja odgovora od Agrama", kaže nezadovoljna stranka Agram životnog osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo