reakcija iz uhpa-e / Agencije zabrinute zbog odgode školskih putovanja, ali...: 'Ne očekujemo preveliku štetu. Još'

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

'U idućih mjesec dana još je 'niska' sezona školskih putovanja", kaže Jurica Glavina

6.3.2020.
12:55
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Putničke agencije su zbog preporuke odgode školskih putovanja u inozemstvo zabrinute, ali još ne očekuje prevelike štete za poslovanje u idućih mjesec dana, komentirao je u petak za Hinu novu preporuku Ministarstva obrazovanja Jurica Glavina, voditelj UHPA-ine specijalizacije za školska putovanja.

UHPA (Udruga hrvatskih putničkih agencija) naime u svojim aktivnostima ima i segment školskih putovanja, kao i članice-agencije koje se bave samo tim putovanjima po Hrvatskoj i u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u petak je objavilo uputu osnovnim i srednjim školama da do daljnjeg odgode organizirana putovanja u inozemstvo zbog promjenjive epidemiološke situacije sa koronavirusom u svijetu i u skladu s preporukama Nacionalnim stožerom civilne zaštite vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika.

Ministrica je dodatno u objavi na svojem facebook profilu oko toga napisala da su "školama poslali uputu o odgađanju svih putovanja izvan RH barem u idućih mjesec dana", te je Glavina komentirao tu situaciju vezanu za idućih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se najboljem"

"U idućih mjesec dana još je 'niska' sezona školskih putovanja, tako da agencije koje se time bave neće imati baš prevelike štete, ali će ih biti. Zbog toga smo poslali upite našim članicama-agencijama koje se time bave da nam do ponedjeljka dostave što mogu oko toga, te ćemo tada moći i preciznije reći o kojim se tu brojkama radi i koliko će tu biti utjecaja na financije, poslovanje i drugo", ističe Glavina, koji je i član upravnog odbora UHPA-e te ujedno suvlasnik i direktor agencije-specijalista za školska putovanja Eklata.

Iznimno važnim u novoj preporuci ministrice obrazovanja drži što se putovanja odgađaju, a ne otkazuju, jer to, kako kaže "ostavlja mogućnost nama agencijama da se s partnerima u zemlji i inozemstvu možemo razgovarati i dogovarati za realizaciju tih putovanja u nekim drugim, kasnijim terminima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mi kao i ostali pažljivo pratimo vijesti, informacije, upute i preporuke stožera oko koronavirusa, agencije također međusobno komuniciraju i prilagođavaju se situaciji koliko mogu te se nadaju najboljem", poručuje Glavina, napominjući kako je moguće da bude otkaza putovanja, ali misli da toga neće biti puno u idućih mjesec dana, jer je, kako kaže, "'visoka' sezona za školska putovanja u inozemstvo iz Hrvatske u kolovozu i rujnu, kada ih se i najviše ostvaruje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike