AGENCIJA FITCH POTVRDILA KREDITNI REJTING HRVATSKE: / Izgledi su stabilni

Image
Foto: Pixsell

Rejting tako ostaje BBB-

22.5.2021.
8:15
Pixsell
VOYO logo

Agencija Fitch potvrdila je investicijski kreditni rejting Hrvatske 'BBB-' i stabilne izglede, istaknuvši velike kratkoročne rizike povezane s pandemijom, ali i bolje srednjoročne izglede za gospodarski rast zahvaljujući financijskoj potpori EU-a.

Rejting Hrvatske odražava snažne strukturne karakteristike, uključujući bolje pokazatelje razvoja ljudskih potencijala i upravljanja u usporedbi sa zemljama sa sličnim rejtingom i veći BDP po stanovniku, ističe agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabilna prognoza

Ograničavaju ga pak visoki javni dug i razdoblja slabog gospodarskog rasta, dijelom i zbog sporog usvajanja strukturnih reformi, dodaje agencija.

Stabilna prognoza iskazuje velike kratkoročne rizike povezane s pandemijom, ali i snažnije srednjoročne izglede za gospodarski rast povezane sa značajnom podrškom iz fondova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Element je stabilne prognoze i temeljna pretpostavka Fitcha o provedbi fiskalne konsolidacije i smanjenja duga, oslonjena na najavu vlasti da će ispuniti kriterije o konvergentnosti iz ERM-a II. Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo