Afera 'watergate' trese SDP

Sumnja se da je predsjednici dubrovačkog Gradskog vijeća i čelnici Gradske organizacije SDP-a Olgi Muratti iPhone hakirao njezin stranački kolega Nikša Klečak.

21.7.2010.
9:09
VOYO logo

"Opravdano sumnjam da je određene osoba čitala i dalje slala moje osobne e-mailove, na adresi kojom se služim u osobne svrhe, inače registriranoj u T-comu. Zatražila sam od policije da moje sumnje potvrdi ili opovrgne. Duboko sam povrijeđena, jer vjerujem ljudima, osobito mladima", kazala nam je vidno uznemirena Olga Muratti.

Po gradskim kuloarima priča se da je njene mailove "dilao" predsjednik Foruma mladih dubrovačkog SDP-a Nikša Klečak, no Murati nije željela spekulirati s imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za Novi list priznala je da je "jednom ranijom prigodom" zamolila Klečka, koji se razumije u moderne telekomunikacijske uređaje, da joj u njezinu novom iPhoneu namjesti "neke postavke".

"Pritom sam mu, priznajem, neoprezno kazala i svoju lozinku. Kasnije sam pouzdano doznala da su neki mailovi koji su bili isključivo upućeni meni dospjeli na neke druge adrese", kaže Muratti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije željela otkriti kome su dospjeli njezini mailovi, ali je sigurna da ih ona nije slala na "neželjene" adrese.

Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj potvrđeno je da je 58-godišnjakinja prijavila zloporabu osobnih telekomunikacijskih podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dogovoru s Državnim odvjetništvom poduzimaju se potrebne mjere i radnje", kazala je glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero.

Prozvani Nikša Klečak smatra da će "policija utvrditi istinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam previše posla, pa doista nemam vremena za »dilanje« tuđih mailova", poručio je Klečak.

Kaže da je istina da je čelnici Gradskog vijeća doista i "namjestio neke postavke" na njezinu novom telefonu, ali tvrdi da nije "dilao" njezine mailove. Dodaje kako je jednom ipak primio mail od Olge Muratti te da ga je "proslijedio dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ga proslijedio zamjenici dubrovačkog gradonačelnika i SDP-ovoj zastupnici Tatjani Šimac Bonačić, kako se priča", kaže Klečak. Nije želio otkriti kome ga je zapravo proslijedio.

Šef SDP-a Zoran Milanović nije želio komentirati događanja u dubrovačkom SDP-u jer "još nema sve potrebne informacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smjestio" Sanaderu

Klečak je široj javnosti poznat i kao pokretač Facebook grupe "Kladim se da ću naći 5 tisuća Facebookovaca koji ne vole Sanadera", zbog čega mu je policija potkraj 2008. godine pretražila stan. Tom je prigodom ispitivan uz sumnju da je na toj društvenoj mreži objavio fotomontažu bivšeg premijera s nacističkim prijateljima.

Prije desetak dana ponovno je dospio u žižu javnosti kad ga je gradonačelnik Andro Vlahušić, umjesto službenog gradskog vozača za Croatia Summit 2010 angažirao da vozi novi dubrovački protokolarni automobil BMW 525, vrijedan više od 400 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo