sve za zabavu masa / Advent prekoračio granicu? Uznemireni građanin poslao video životinja koje su izložene bolu i patnji u svrhu božićne predstave

Image
Foto: Facebook

U Ured gradonačelnika poslan je zahtjev da se životinje ispred Zagrebačke katedrale maknu

23.12.2017.
17:50
Facebook
VOYO logo

Velimir Ponoš uputio je pismo udruzi 'Prijatelji životinja' u kojem pokušava upozoriti na situaciju koju trpe životinje koje sudjeluju u adventskoj predstavi u Zagrebu.

Pismo upozorenja osim Udruzi, stiglo je i u Ured gradonačelnika, Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i sport, Gradskom uredu za poljoprivredu, Turističkoj zajednici grada Zagreba, Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, Uredu Zagrebačke nadbiskupije, Apostolskoj nuncijaturi u Republici Hrvatskoj i Prijateljima životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemu je napisao kako su životinje koje sudjeluju u predstavi  „Žive božićne jaslice – Advent u Zagrebu“ izložene boli, patnji i strahu, što je vidljivo i tijekom same predstave te kako se time krši Zakon o zaštiti životinja.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,

Sukladno Zakonu o zaštiti životinja NN102/17 obavještavam vas da se tijekom predstave „Žive božićne jaslice – Advent u Zagrebu“ isti krši u čl. 5. st.1, čl.5.st.2.11. i čl 5.st.2.19 te se krava i ovca koji „sudjeluju“ u predstavi izlažu boli, patnji i strahu što je vidljivo kako tijekom same predstave tako i na materijalu koji se dostavlja u prilogu. Stoga molim za vašu žurnu reakciju kako bi se mučenje ovih dviju životinja zaustavilo i kako bi se iste ili prestale koristiti u predstavi, ili koristile u skladu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, ako se kanio uprizoriti iskonski duh Isusova rođenja, postavlja se pitanje zašto onda krava i ovca ne šeću prostorom slobodno kao što predaja nalaže i konačno zašto u predstavi nema golog novorođenčeta i prave trudnice u visokom stupnju trudnoće?

S vjerom da ćete poštivati kako zakon, tako i vjeru, i odmah zaustaviti ovakvo nasilje nad kravom i ovcom srdačno vas pozdravljam, te vama, kao i, pred katedralom mučenima, kravi i ovci želim čestit i blagoslovljen Božić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velimir Ponoš

Dostavljeno:
- Uredu gradonačelnika, Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i sport, Gradskom uredu za poljoprivredu, Turističkoj zajednici grada Zagreba, Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane, Uredu Zagrebačke nadbiskupije, Apostolskoj nuncijaturi u Republici Hrvatskoj, Prijateljima životinja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo