A POLICIJA ŠUTI... / A-HSP-ovci zauzeli Srb, podigli šator i pod svaku cijenu žele spriječiti proslavu antifašističkog ustanka

Image
Foto: hrvatskipravasi.hr

Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP), podigla je šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka u Srbu 27. srpnja 1941

11.7.2016.
7:11
hrvatskipravasi.hr
VOYO logo

Vanparlamentarna proustaška stranka podigla je šator te ondje svakoga dana do 1. kolovoza kani održavati »predavanja o Domovinskom ratu«, i to baš u vrijeme priprema za tradicionalno obilježavanja dana ustanka, kako piše Novi list.

Image
CRNOKOŠULJAŠI U CENTRU ZAGREBA: /

Radikalni desničari paradirali na Trgu bana Jelačića

Image
CRNOKOŠULJAŠI U CENTRU ZAGREBA: /

Radikalni desničari paradirali na Trgu bana Jelačića

Zadarska policija nije odgovorila jesu li dopustili tu očitu provokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine nove provokacije

Već prošle godine, na kontraskupu je prijetio Dražen Keleminec: "Poručujem Miloradu Pupovcu da zapamti moje riječi, ovo mu je zadnja proslava u Srbu”, rekao je Kelemenec ne želeći otkriti kako kani spriječiti Pupovca.

Dan ustanka u Srbu obilježen uz kontraskup – “To nije antifašistički, nego četnički ustanak!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučit će "Zagreb"

Dragan Rodić iz Srba, predsjednik Udruženja antifašista općine Donji Lapac, obišao je šator i policiju u Srbu, želeći doznati što se događa.

"U policiji su mi rekli da je A-HSP u petak zatražio dozvolu za postavljanje šatora, te da je Srpsko narodno vijeće isti dan tražilo dopuštenje za tradicionalno obilježavanje dana ustanka. Dodali su da nijedna dozvola još nije izdana, te da će o tome u ponedjeljak odlučiti odgovorni u Zagrebu" kaže Rodić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su stanovnici uznemireni.

"Nije ovo dobro, nikako. Ljudi žele da ih se pusti neka mirno žive, ali spominju se i prosvjedi. Ipak, treba smirivati, a ne potpirivati strasti", kazao nam je Dragan Rodić, dodajući da su »šatoraši« prema njemu »bili korektni«, osim što je jedan odbio razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A HSP hvali hrvatsku policiju

O njihovom posjetu izvjestila je i filoustaška stranka na svojim stranicama (s malo čudnim shvaćanjem velikih i malih slova) i pritom pozvala "domoljube" da im se pridruže u otporu.

"Danas u jutarnjim satima posjetila nas je delegacija srba od strane Milorada Pupovca, Nebojša Rađenović i Dragan Rodić Od nas su tražili da maknemo šator i odemo jer oni 27. srpnja imaju proslavu četničkog ubijanja i klanja civilnom Hrvatskom stanovništvu na prostoru Like.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autohtona – Hrvatska stranka prava ima saznaja da Milorad Pupovac od institucija Hrvatske države traži da nas silom maknu i uhiti te zabrane naša predavanja o istini o Domovinskom ratu! Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru odstupiti i stoga pozivamo Hrvatski domoljubni narod da nam se pridruže u otporu primjene sile od strane Milorada Pupovca.

Moramo naglasiti i pohvaliti Hrvatsku policiju koja objektivno i u svojim okvirima dužnosti obavlja svoju zadaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije objavili su slike dizanja šatora uz "AUTOHTONA - HRVATSKA STRANKA PRAVA ZAUZELA SRB" , objavili raspored svojih "predavanja" poručili kako je "Četnicima, jugofilima , crvenim boljševicima, komunistima, pupovcima, stanimirovićima, mesićima, pusićima, teršelićima, josipovićima , milanovićima i svim drugim mrziteljima Hrvatske države zabranjen dolazak." uz naravno pozdrav zločinačke, kvislinške NDH.

Dan ustanka

Do 1990. godine, dan 27. srpnja obilježavao se kao Dan ustanka naroda i narodnosti SR Hrvatske, a u samostalnoj Hrvatskoj se Dan antifašističke borbe obilježava 22. lipnja jer je na taj dan 1941. u šumi Brezovici pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred – prva naoružana antifašistička postrojba u Hrvatskoj i okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu. ZAVNOH je za Dan ustanka uzeo ustanak u Srbu jer je prva antifašistička akcija u Hrvatskoj nakon odluke Komunističke partije Jugoslavije o pokretanju oružane borbe protiv okupatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo