IZJEDNAČENE SNAGE: / Još jedno istraživanje pokazuje da će izbori biti neizvjesni

Image

U Dnevniku Nove TV objavljeni su prvi rezultati velikog terenskog istraživanja u 10 jedinica koje ova televizija provodi u suradnji s agencijom Ipsos.

2.11.2015.
19:20
VOYO logo

Istraživanje Nove TV provedeno je u vremenskom razdoblju od 22. listopada do 1. studenog, a obuhvatilo je sveukupno 4.000 ispitanika odnosno po oko 400 ispitanika po jednoj izbornoj jedinici.

Image
STRANKE SU SLOŽNE: /

Nužno je povećati ulaganja u znanost i provesti reformu sustava

Image
STRANKE SU SLOŽNE: /

Nužno je povećati ulaganja u znanost i provesti reformu sustava

Neizvjestan mandat Mosta i Živog zida

Lijeva koalicija u 3. izbornoj jedinici osvaja (50,47 posto glasova) devet mandata. Domoljubna koalicija osvaja (23,63 posto glasova) četiri mandata. Živi zid (6,34 posto glasova) osvaja jedan mandat. Možda se sa posreći stranci Bandić Milan 365 koja je osvojila 5,02 posto glasova, Mostu koji je odnio 4,35 posto glasova i Uspješnoj Hrvatskoj koja je osvojila 5,29 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi novi rezultati istraživanja, kad se usporede s rezultatima parlamentarnih izbora prije četiri godine, pokazuju da vladajuća koalicija dobija jedan mandat manje, a Domoljubna koalicija jedan mandat više. U 3. izbornoj jedinici na izbore sigurno želi izaći 64 posto birača.

Domoljubnoj koliciji Dalmacija

U devetoj jedinici Hrvatska raste osvaja (26,15 posto glasova) četiri, a Domoljubna koalicija (54,32 posto glasova) devet mandata. Jedan mandat u ovoj izbornoj jedinici osvaja Most (5,93 posto glasova). Živi zid je osvojio 4,53 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na prije četiri godine, Domoljubna koalicija je popravila rezultat i prema ovim podacima, dobili bi mandat više, dok bi koalicija Hrvatska raste, znatno pokvarila svoj rezultat i izgubila dva mandata.

Tajno izjašnjavanje

Istraživanje je provedeno metodom lice u lice na reprezentativnom uzorku građana za svaku izbornu jedinicu. Ispitanici su glasačke preferencije iskazivali putem metode tajnog izjašnjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljene su procjene za 3. i 9. izbornu jedinicu. Uzorak u 3. izbornoj jedinici bio je 408 ispitanika s mogućnošću pogreške +/- 4,8 posto.

Uzorak u 9. izbornoj jedinici je 442 ispitanika s mogućnošću pogreške +/- 4,7 posto, javlja Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova TV/Danas.hr

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo