12 država potpisalo zahtev za datum Srbiji

Ivica Dačić i Aleksandar Vučić očekuju da dobijemo ono što zaslužujemo

21.6.2013.
18:01
VOYO logo

Premijer Srbije izjavio da veruje da je posle noćašnjeg sastanka s kosovskim premijerom Srbija sigurno bliže pozitivnoj odluci o dodeljivanju datuma.

Ivica Dačić je posle sastanka sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evrope Edvardom Kukanom rekao da će, ukoliko ne bude doneta odluka o datumu, biti doveden u pitanje kredibilitet EU, a ne Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je naveo da je na sastanku sa Tačijem dogovoreno imenovanje komandanta policije za sever Kosova, kao i neka sporna pitanja oko održavanja lokalnih izbora, koji bi orijentaciono trebalo da budu održani 3. novembra.

- Dogovorili smo se oko regionalnog komandanta policije za sever Kosova, dogovorili smo neka sporna pitanja koja radne grupe nisu mogle da dogovore vezano za održavanje lokalnih izbora, razgovarali i o datumu, orijentaciono bi to trebalo da bude 3. novembar. Sa druge strane, za nas je veoma važno da će Srbi na KIM moći da glasaju i da učestvuju na izborima sa dokumentima Srbije - naveo je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare sa šeficom diplomatije Hrvatske Vesnom Pusić, rekao da misli da je 12 zemalja članica EU potpisalo zahtev da se Srbiji odobri da u oktobru otpočne pregovore o članstvu.

Vučić je rekao da očekuje pozitivnu odluku Bundestaga, da očekuje da se Srbiji odredi datum za pregovore za jesen i kao još jedan pozitivan signal vidi pismo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana File. Dodajući da "bismo imali ponešto i da dodamo u pismu", on je rekao da se sada čeka šta će reći Bundestag 27. juna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Moj posao je da branim interese Srbije, moj posao nije da sebe predlažem za obavljanje funkcija u budućnosti, moj posao je da uradim ono što je dobro za naš narod. Sve ono što sam rekao vama danas i zašto mislim da je Srbija postala pouzdan partner. Danas u Beogradu sam govorio ono isto što sam govorio u Hrvatskoj, bez razlike u jednoj zapeti ili tački. Ono što sam vama danas rekao, rekao sam i Ketrin Ešton i nemačkim zvaničnicima i svima drugima - rekao je Vučić, prenosi B92.

Vučić je dodao i da je uveren da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i učinila, u različitim sferama, više nego što je od nje traženo pre šest meseci ili godinu dana i da očekuje da datum bude određen na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, ne traži se ništa što bi bio neki marketing, već "nešto što smo zaslužili".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo