"Dva sata sam bio na dopinškoj kontroli, nisam ni stigao proslaviti sa suigračima. Zato me valjda još drži euforija", rekao je za 24sata junak pobjede nad Anderlechtom - Ante Vukušić.

arti-201009301037006Mladi Sinjanin ove sezone utrpao je već 10 komada, u sjajnoj je formi i nije ni čudo da ga je Špaco nakon utakmice nazvao - Vukaku. Nadimak je to po uzoru na Romelua Lukakua, belgijsko čudo od djeteta kojeg mnogi nazivaju 'novim Drogbom'.

arti-201010010293006Ante u Hajduku igra za kikiriki ako usporedimo njegova primanja i plaću nekih drugih igrača koji većinom griju klupu ili skupljaju minutažu tek na kapaljku. No, njega to ne brine previše, bitno mu je da ima za osnovne potrebe, ostalo će doći. Uostalom, predsjednik Svaguša je obećao nagraditi svog najboljeg strijelca.

arti-201010010644006"Svaguša je obećao od idućeg mjeseca povišicu. Ali ne zamaram se novcem, najvažnije je da imam za gorivo i piće te da mogu malo pomoći roditeljima. Stan? Ma kakav stan, moram nešto unajmiti. Tek sam nedavno riješio auto, za stan moram tek početi skupljati novac".

Uzor mu je David Villa, a gledajući njegove utakmice, Vukaku kaže kako je puno naučio.

"Već dugo gledam snimke utakmica Davida Ville, kako se kreće, otvara, zabija... Puno sam naučio od njega, a najviše me fascinira njegova mirnoća u realizaciji", zaključio je Vukušić.