Vejić i Šerić odbili 3,5 milijuna kuna plus premije

'Vejić ima ugovor na 360 tisuća eura godišnje, plus još 120 tisuća odigra li 50 posto utakmica. Šerić ima samo 60 tisuća eura manje.

20.1.2010.
20:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Joško Svaguša je na web-stranici splitskog kluba i službeno potvrdio da su dvojica mladih igrača Matej Jonjić i Goran Jozinović vraćeni sa posudbe iz Zadra nakon što su Hrvoje Vejić i Antony Šerić odbili prihvatiti ponudu o smanjenju ugovora na godišnja primanja.

Prekaljeni igrači zadnje linije Hajduka odbili su smanjenje plaće na 220 i 240 tisuća eura bruto plus premije, a po Svagušinim riječima takav rez na Pokjud je bolje učiniti sada kada je klub na sedmom mjestu prvesntvene ljestvice.

"Krećemo s mladima, no ciljevi ostaju jednaki. Jonjić, primjerice, mjesečno ima 2.500 eura bruto, neusporedivo manje od Vejića i Šerića, a mlad je igrač kojeg će se moći prodati. Upitno je bi li mogli za dvije godine napraviti transfer s Vejićem i Šerićem", izjavio je Svaguša.

Zbog neprihvaćanja ponude o smanjenju ugovora Vejić i Šerić nisu uvršteni na popis nogometaša Hajduka, koji se od 17. siječnja ove godine nalaze na pripremama u španjoslkoj Marbelli.

Svaguša je putem službene klupske internetske stranice objasnio detalje Vejićeva i Šerićeva ugovora. Rekao je da Vejić ima ugovor koji mu jamči 360 tisuća eura godišnje, te još 120 tisuća odigra li 50 posto utakmica.

"No postoji klauzula u kojoj stoji da mu se u odigrane utakmice zbrajaju čak i one koje ne odigra zbog eventualne ozljede nastale tijekom utakmice ili treninga. To praktično znači da ima zajamčenih 480 tisuća eura na godinu. Šerića ima 300 tisuća eura, te još 120 tisuća za 50 posto odigranih utakmica. Mi smo im ponudili fiksno između 220 i 240 tisuća eura bruto, plus premije, ali oni o tome ni ne žele razgovarati", tvrdi Svaguša.

Na upit o statusu rumunjskog internacionalca Floriana Cernata, kapetana momčadi Srđana Andrića te braće Ahmada i Anasa Sharbini, Svaguša je rekao da će se ishod razgovora o njihovim ugovorima znati u idućih nekoliko dana. Dodao je kako ovi igrači "shvaćaju situaciju i spremni su razgovarati".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali