Jedna od najljepših hrvatskih tržnica uvijek je puna. Jabuke,
tikvice, mrkva, rajčica. Rijeka nudi sve, ali novčanik puno
manje.
Mahunarke su odličan odabir. Tako barem tvrde znanstvenici.
Zdrava prehrana ozbiljna je stvar. A znanje u ovom slučaju ne
šteti novčaniku
"Uzmite i šareni trešnjevac bijeli, dakle, ovaj bijeli fažol,
zatim iskombinirajte to sa žutom rižom dodajte kukuruza i dobit
ćete jedan savršen odabir", savjetuje nutricionistica
SilvijaZecSambol.
Tržnica ih nudi na stotine. Špek i kobasice primamljivo se njišu,
ali Hrvatima bi bolje bilo češće zavirivati na ribarnicu.
U krizi se želudac neće puniti škampima. Većina ih gleda samo na
reklami, ali inćuni i srdela zdrava su zamjena.
Tko ima kuću može si priuštiti i puno više.
Zrinko je to davno shvatio pa ručak uglavnom
ubere u vrtu. Najveći mu je posao čišćenje ribe.
Ako nemate vrta, sadite na balkonima. Organski je uzgojeno,
jeftino i uvijek dostupno. Oni u stanovima ipak će morati češće
do tržnice. Uz ćakulu se lakše odabire, ali ključno je ipak
povjerenje u prodavača.
U vremenima kad se važe svaka kuna, štednja postaje način života.
Ljudima uz more trebalo bi biti lakše - krenuti na more i baciti
mreže.
Suše, poplave, zime u minusu. Neobuzdana priroda prijeti svemu što čovjek posadi. Proizvođači su najavlili poskupljenja, kupci negoduju, ali jesti se mora. Tržnice su i dalje pune, ali prebire se svaki kupljeni komad. Ipak, stručnjaci tvrde i danas se može jesti zdravo i jeftino. Zaboravite nezdravi krumpir, kupujte plavu ribu, umjesto blitve spremite kelj. Kruh pecite sami, a kopriva i maslačak također su jeftine delicije.